Anders von Hofsten med Band på Planeta festival

Onsdag 2 November

Anders von Hofsten med Band- akustisk soul i världen, akustiskt singer-/songwriterstuk som möter brasilianska och afrikanska rytmer, blandat med jazz och pop, men med en omisskännlig smak av soul. Del av Planeta

“Aka Hofstone” är malmösångaren och pianisten som älskar allt som svänger. Han har sjungit och spelat med souleliten – Blacknuss, Robyn, Amanda Jenssen, Titiyo, Kaah är några namn.

Som sångare, pianist, producent och låtskrivare har han färdats från tiomanna-funkbandet The Family Tree, via soulplattan “Bottom Of A Heart”, till allehanda brasilianska rytmer med sångerskan Simone Moreno, som han är kapellmästare för och turnerar med land, riken och kontinenter runt, med bandet Os Lourinhos. Anders har också producerat Morenos två senaste, rosade skivor “Samba Makossa”, med Timbuktu-duett-hiten “Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, samt den senaste “Planetas” – en konstnärlig triumf, som hyllades i pressen och bl a vann Manifestpriset.
Anders von Hofsten: sång, piano, gitarr
Olle Linder: 8-strängad gitarr, slagverk, kör
Ola Bothzén: slagverk, kör
Micke Nilsson: slagverk

Cosmic_Lullabies_1600x1600

Skivan “Cosmic Lullabies” kom den 25 maj, och har fått mycket fint mottagande (se länkar nedan). Med vännen och multiinstrumentalisten Olle Linder (Sofia Karlsson, ODE, Ale Möller) som medmusikant, har Anders på nya skivan samlat alla influenser han mött på sin resa, och det blir akustiskt singer-/songwriterstuk som möter brasilianska och afrikanska rytmer, blandat med jazz och pop, men med en omisskännlig smak av soul. Tänk Paul Simon möter Stevie Wonder möter samba… Skivan gästas bl a av slagverkaren Ola Bothzén (Miriam Aïda, A Bossa Elétrica) och trumslagaren och arrangören Per Ekdahl (Ekdahl/Bagge Big Band, Simone Moreno), samt trombonisten Kristian Persson (Apocalyptic Brass Collective, KP Elements). Textmässigt kretsar det kring kaoset vid uppbrottet från en lång relation, och om att våga finna sin plats i en ny.

planeta2014-525x290 Del av Planeta Festival


http://www.sydsvenskan.se/2016-05-21/smidigt-virtuos-soul-fran-hofsten

  • Entré 100 kr + förköps avg
  • Förköp här: Pusterviksbiljetter
  • Kl. 20.00
  • På Cafe Hängmattan
  • Meny & Bar.
  • Del av planeta festival