King Dude, Rob Coffinshakers Underground Fire, Råhypnos

Fredag 24 Maj


KING DUDE (US) – på scen 00.00
I en tid när den amerikanska folkmusiken har förlorat sin kontakt med sina blodiga rötter så kommer King Dude o tar fram den den här härliga smutsen vi alla älskar att gotta oss i. Död, sex, våld, kärlek, galenskap, våga följ Lucifers ljus för i helvete, INGEN kommer ihåg en fegis!
En okristlig blandning av blues, neo-folk och country i en så pass mörk och dyster inramning att Johnny Cash nästan får degraderas ner från ”The man in black” till ”The man in pale grey”. Med både influenser från den svartare metalmusiken och ockulta texter så kan King Dude beskrivas som en väldigt mångfacetterad artist.
Han har fjort flertalet duetter med Chelsea Wolfe och har ett antal fullängdare på nacken och ”Lucifer´s the light of the world” är världens bästa låt så det är inget att tveka på! Fly undan göteborgs stekheta sol i maj o skit i Saltholmen, nu grottar vi ner oss i mörkret!


https://www.facebook.com/kingdudemusic/
https://kingdude.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/kingdudemusic/

ROB COFFINSHAKER’S UNDERGROUND FIRE – på scen 23.00
Rob Coffinshakers Underground Fire gjorde en bejublad spelning på Showdown i December. Till o med så bejublad att personalen rankade den som sitt favoritgig på Showdown. Till skillnad från många andra ställen så brinner personalen på Musikens Hus för musik, och jag har ändå haf en hel del grymma akter på Showdown så det säger en hel del! Nåväl för dig som är oupplyst, läs nedan and get enlightened!
Rob Coffinshakers Underground Fire är ett svenskt rockband som bildades 2015 I Karlstad av Rob aka mannen med den djupa barytonstämman som frontar bandet Coffinshakers. Som arrangör insåg jag just nu hur ironiskt det är att en man med den stämman, o med lyrik som knyter an till vampyrer o annat mörker skriver allt i Karstad av alla jävla städer. Staden som marknadsför sig sig som “Staden där solen alltid skiner”. Det krävs en enveten vampyr för att bo kvar där tänker jag.
Musikmässigt skiljer det sig dock rejält mellan Coffinhakers och RCUF. Kistskakarna har kört sin horrorcountry sen 1995 medan RCUF spelar mörk rock med influenser från punk, goth, powerpop samt klassisk rock .
När en rutinerad räv startar ett nytt band så tar han oftast inte med sig några ungtuppar som precis blivit könsmogna utan ofta bjuds det på musikanter som varit ute på vägarna större delen av sitt liv. Så är även fallet här och RCUF består av musiker från band såsom The Soulshake Express (som undertecknad fullkomligt älskade!), Haddock, Bay Laurel, Impression samt Mama Kin.

https://open.spotify.com/artist/58aTWpcVPsrJiQqT4hjYjE?si=Df5AHowETCGDhS4sxEuXNQ
https://www.facebook.com/robcoffinshakersundergroundfire/

RÅHYPNOS – på scen 22.00
Efter en knökad releasefest på Bengans förra våren är det nu åter dags för duon Råhypnos att äntra scenen i Göteborg. Med på scen kommer ett axplock av musiker från andra band för att färga låtarna ytterligare när de spelas live. Råhypnos bildades 2015 i Göteborg av Pablo Rautenberg och Nadja Virgé och gjorde sig snabbt kända för att blanda många olika stilar och i deras musik hörs influencer från såväl dark wave, rock och electronica. 2016 släpptes deras självbetitlade debut-EP som snabbt blev omskriven av olika musiksidor. HYMN beskrev musiken som en blandning av mörk indie och modern pop.
2018 släpptes deras första fullängdare, ”Do We Want It?”, som blev hyllad av kritiker i Sverige och Europa. ”Do We Want It?” är en logisk utveckling från självbetitlade EP:n. Ljudbilden är större och mer välproducerad och det är tydligt att musiken fått tid att falla på plats. Det tunga och ibland nattsvarta kombineras med Pablos och Nadjas karaktäristiska sångröster, samt att låtarna har inslag av vacker minimalism. I slutet av 2018 släpptes nya singeln ”Captured In The Storm”. ”Captured In The Storm” spinner vidare på det mörka soundet från senaste skivan ”Do We Want It?”. Distade elgitarrer kombinerat med elektroniska ljudlandskap skapar tillsammans med Pablos och Nadjas röster en ödesdiger stämning där indierock möter darkwave och goth.

https://www.youtube.com/watch?v=aEnjUgSOzRg
https://www.youtube.com/watch?v=hFiz225P2gM
https://www.youtube.com/watch?v=mC_wB1rJ8G8

DJ: SEB (ALLEYCAT RECORDS)

  • Entré: 150 kr (ink avgift vid förköp).
  • Förköp: Tickster och Pusterviksbiljetter
  • Vi öppnar kl. 21,00
  • På scen kl 22,00
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.