Spiders, VA Rocks, Electric Hydra

Lördag 5 Oktober


SPIDERS – på scen 00.00
Det är väl knappast någon rocker i Göteborg som inte känner till Spiders? De har verkligen turnerat jorden runt men här hemma har de fortfarande en spellokal som de aldrig spelat på, o den checkar av i och med det här giget på Musikens Hus! De må ha spelat på Showdown förr i tiden men som tur är så har ju Showdown tillgång till en stor scen också numera och tur är väl det annars hade det blivit lite väl svettigt!

Spiders väver ett fint nät av vilda riff, förhäxande sång och förförande rytmer, självhäftande hooks och punkig soul. Göteborgskvartetten bestående av Ann-Sofie Hoyles (sång), John Hoyles (gitarr), Olle Griphammar (bas) och Ricard Harryson (trummor) gjorde fullängdsdebut med Flash Point 2012 och som följdes av albumet Shake Electric 2014.

Parallellt turnerade bandet intensivt såväl själva och tillsammans med band som Kvelertak, Uncle Acid & The Deadbeats, Graveyard och Metallica.

Nu är Spiders tillbaka med sitt tredje album, Killer Machine, där bandet på samma gång rör sig i nya och bekanta marker.
– Om Alice Cooper och Stevie Nicks fått ett barn, så skulle det låta som Killer Machine ler Ann-Sofie Hoyles.
-Det var den känslan vi var ute efter. Dom gamla influenserna är där, men det är lite mörkare den här gången. Om Shake Electric var guld och gnistrande är den här mer svart, säger hon.

Under ett halvårs uppehåll från turnerande lade bandet ner mer tid än någonsin på låtskrivande och inspelning. I 2017 gick de in i den legendariska Music A Matic-studion i Göteborg med ikoniska gitarristen och producenten Chips Kiesbye (The Hellacopters, Graveyard). Med ett hav av vintageförstärkare och annan murrig utrustning till sitt förfogande, gav de sin punkiga sida mer utrymme än någonsin.
– Med allt vårt turnerande hade vi mer självförtroende att gå in i studion med en punkig attityd, bekräftar John.
– Vi tänkte inte så mycket, fyller Ann-Sofie i. Vi arbetar så mycket bättre ihop nu då vi känt varandra i så många år. Vi har lärt oss hur vi funkar tillsammans och hittat ett sätt som gör att vi kan kommunicera vilka vi verkligen är.

Den identitet bandet hittat fram till definieras på albumets första singel, “Dead Or Alive”, som de skrivit tillsamman med Grammisvinnaren Peter Kvint.

– Världen är så galen nu, fortsätter Ann-Sofie. Folk går runt som zombies med sina mobiler. Dom ser dig inte ens. Dom ser inte varandra. Det är inte en bra livsstil när alla är någon annanstans hela tiden.
Låten ställer sig frågan ‘What the fuck is going on? Why do we live our lives like this? What happened?’. Det är “Dead Or Alive”.
Skivan visar också upp låtar som den politiskt laddade “Shock and Awe” och den sorgsna ”Heartbreak”.

– Albumtiteln Killer Machine är viktig på många sätt., säger John. Det är stort för oss, men vi håller dess innebörd hemlig.
En hemlighet värd för fans världen över att lista ut.

–Vi behöver energin och kraften från musiken för att leva i det här samhället och allt som händer i det. Kanske kan du hitta styrkan att fortsätta framåt med hjälp av den här skivan, avslutar Ann-Sofie.

– Jag vill bara att man ska tänka att rock ‘n’ roll lever och har hälsan, tillägger John.
Spiders bevisar verkligen det.

Spotify:


VA ROCKS – på scen 23.000
VA Rocks har kört på som en ångvält i Sverige, England och Tyskland sedan debutalbumet
”Pull no punches”släpptes 2016. De har spelat på bl.a. Sweden Rock samt Malmöfestivalen och var bland med i Musikhjälpen på SVT 2018. Det är svårt att inte ryckas med när ett tight band har influenser av Runaways, Kiss, Ramones samt AC/DC!

Rattlesnake Live Music Aid:

Here comes trouble:

Facebook:
https://www.facebook.com/VAROCKSswe/


ELECTRIC HYDRA – på scen 22.00
Electric Hydra bildades vintern 2017 efter en kväll på krogen då medlemmarna
träffade varandra för första gången. Med en gemensam kärlek till Kyuss, Fu Manchu, Entombed och Black Sabbath repade de redan dagen efter och har inte stannat upp sedan dess.

Första studiobesöket resulterade i ett första släpp på Spotify och har följts upp av spelningar med Lucifer, Fredag den 13:e, Scumbag Millionaire, Electric Eel Shock, Bullet, Puffball och Pablo Matisse bara för att nämna några.

Debutsingeln släpptes i samband med att de öirade på festivalerna SWR Barroselas Metal Fest samt Sweden Rock Festival. Electric Hydra gjorde ett riktigt tight gig på den lilla scenen därnere på Showdown i våras så nu blir det dags att kräma på stärkarna lite mer o ta över den stora scenen på Musikens Hus, något jag är bombsäker på att de klarar av galant!

Spotify:

DJ: Lisa Jensen + gäst!


  • Facebookevent
  • Entré: 165 kr (ink avgift vid förköp) och uppåt..
  • Förköp på nätet: Musikens Hus Webshop (Tickster)
  • Försäljningsombud: Pusterviksbiljetter vid Järntorget
  • Vi öppnar kl. 21.00
  • På scen kl 22.00
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.
  • Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg