Los Fastidios, City Saints, m.fl.

Fredag 14 September

Ikväll en tvåvånings punkrock/oi!-kväll med 2 scener! Det bjuds inte på mindre än 6 band denna kväll!


Tider presenteras senare men låt oss nu presentera banden:

LOS FASTIDIOS (ITA)
Ett av de mest hårt turnérande banden inom streetpunk/oi-scenen är tillbaka i Göteborg.
Sista plattan ”The sound of a revolution” släpptes på KOB Recors förra året! Musikaliskt har Los Fastidios grunden i streetpunken men det luktar ömsom ska, oi!/rocksteady/reggae med en portion rocknroll kryddat med gatusoul! Sing-a-longpunk när den är som bäst! Om det inte ringer en klocka så kan man ju bara nämna ”Antifa Hooligan” som de flesta skrålat med till genom åren!

CITY SAINTS
Sedan 2012 har City Saints sparkat röv för arbetarklassen. Genom att injicera gammal hederlig rock’n’roll i sin punkattityd har göteborgarna uppmärksammats internationellt och delat festivalscener med alla från Cock Sparrer och Exploited till Evil Conduct och Peter And The Test Tube Babies. De har hittills släppt albumen ”Kicking ass for the working class”, ”Blue collar sons”, ”Go and die” och ”Guns of Gothenburg”. Just nu spelar de in sin första skiva på svenska tillsammans med Chips Kiesbye från Sator som producent!

HYRDA KNEKTAR
Det har gått fyra år sedan Hyrda Knektar senast stod på scen i Göteborg, ett svettigt och mycket uppskattat gig för både bandet och publiken. Och nu när besöksförbudet äntligen är hävt är bandet mer än glada att få komma tillbaka. Det kommer bjudas på punkrock på svenska, med mängder av förortsromantisering, powerpopinfluenser och feta orgelslingor!

EXISTENZ
Efter comebackgiget med originaluppsättningen av bandet på The Tivoli sep 2017 så har det rullat på för Existenz med flertal bokade konserter i Sverige och en inbokad miniturné på Irland dec 2018. Inspelning av 4 nya låtar och en video är gjord och som släpps på alla digitala plattformar i augusti.
Rerealese för 12” Let´s Get Drunk Before it´s too late, limited 500 ex på röd vinyl släpptes av HepTown records den 29/5. MIssa inte chansen att se detta kultpunkband!

RAKA RØR
“Det var enkla låtar med raka rör och tre ackord” sjöng Kal P. Dal någon gång på den tid då det begav sig. Just enkla låtar med raka rör är också vad Raka Rør strävar efter att skapa. Men är inte tre ackord lite väl ambitiöst? Och vad är egentligen ett ackord? Det är lite oklart vad Raka Rør egentligen sysslar med. Bandet startades som en effekt av de tre medlemmarnas nostalgiska kärlek för Oi!-punk. Musiken mynnade ut i någon form av minimalistisk pub-rock’n’roll med Oi!-influenser. Kanske. Det är som sagt oklart. Men det är enkla låtar med raka rör!

RADAR
I det goa gränslandet mellan hybris och självhat levererar RADAR kärlek, sprit och politik i en inte så genomtänkt blandning. Nya livsfarliga låtar utlovas. Förhoppningsvis också en färsk EP till nån slags försäljning. Efter att ha sett dessa nya stjärnskot på Pustervik kändes det givet att boka in dom på den här Xtra Mega tillställningen!

 

  • Facebookevent
  • Entré: 180 kr + avgift vid förköp.
  • Förköp: Tickster
  • Vi öppnar kl. 20.00
  • På scen kl TBA
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.