Napalm Death, Gadget och Fredag den 13:e

Tisdag 26 februari


NAPALM DEATH (UK) – på scen 22.00
Kan man ha ett mer passande bandnamn än Napalm Death? När vi går på scen utplånar vi allt! Nä, det är inget direktcitat från någon av bandmedlemmarna, det är bara arrangören här som är lite för exalterad.

Death/grindcore giganterna Napalm Death gästar återigen Sverige. Det ikoniska bandet har sedan -81 levererat ett ljudlandskap av brutalitet utan dess like och skapade den scen/stil vi komma skall kalla grindcore. Genreöverskridande inom alla former av metal och fortfarande nyskapande inom deras grindcore så har bandet aldrig bromsat.

GADGET – på scen 21.00
Gävles grindcorekungar är äntligen tillbaka i Göteborg och ingen är gladare än mig för det, då jag aldrig lyckats se dom live. Om det beror på att jag är en oförbätterlig slashas eller om bandet spelar här på tok för sällan, det vet jag inte, men då jag på äldre dagar fått ett uns självinsikt så gissar jag på att båda svaren stämmer.

FREDAG DEN 13:E – på scen 20.00
Vi kan ju inte ha en spelning i Göteborg utan att några av Göteborgs stoltheter intar scenen. Fredag den 13:e är ett band som fått mig att häpna flertalet gånger genom åren. Varför häpnar man? Inte p.g.a. deras leverans live direkt för den vet man att den alltid är total. När de till och med lyckas få stela tråkiga gubbar som mig att ryckas med i röjet o lämna releasefesten med ärr på händerna då är det bevis nog.

Men det är just det där med att jag som självutnämnd musikkritiker (läs musikälskare, min kompetens är inte stor nog för att ge kritik, men jag gör det mer än gärna ändå) inte kan sätta fingret på vad det är som gör det så speciellt med deras sound. Att ens vänner som gärna vevar på band som Skitsystem, Wolpack, Disfear o liknande goa grejer blir kära i Fredag den 13:e är inte chockerande någonstans men det är något med deras hemliga rocktouch i soundet……. när man står med vänner som fullkomligt hatar punk som droppar ”Jag vetefan…men jag måste erkänna att jag tycker att de här är svinbra o jag hatar ju allt som har med punk att göra!”

Jag hävdar att det handlar om någon sorts hemlig Motörhead-vibb som de smugit in utan att man kan sätta fingret, det kan handla om att de är genier eller så har de bara jävligt mycket tur, oavsett vad så är de värda att hyllas!

Det där gott folk, var konsten att skriva en presstext utan någon relevans alls. Sån är jag, full av skit, Fredag den 13:e däremot GENIER SA JA TE DAJ!

DJ: TBA

  • Entré: 275 kr ink avgift vid förköp.
  • Förköp: Tickster och Pusterviksbiljetter
  • Vi öppnar kl. 19.00
  • På scen kl 20.00
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.