Ett grönt kulturhus!

De flesta forskare är tydliga med att vi  snabbt måste arbeta för en bättre miljö.  Det gäller i högsta grad på det sätt vi utvecklar våra städer.

Musikens Hus Grön Kultur och en Pilot 2017!

För snart fyra år sen startade vi så idén med att göra Musikens Hus till ett Co2 fritt kulturhus. Projektet har blivit konkretare och vuxit under i takt med att vi sett så många behov och beröringspunkter både i huset och från andra aktörer utanför fastigheten. Kul!
Energikartläggning i huset och lokal energiproduktion har varit huvudfokus under ett par år och vi hoppas att vi snart har ett avtal klart med Higab så att vi tillsammans med dem kan ansluta en 40 kW solpanelanläggning på taket.
Nästa steg framåt är egentligen det som känns roligast– att fortsätta arbetet med det gröna kulturhuset även på utsidan och runtomkring Musikens Hus. Förutom ett vegetariskt kök i restaurangen, lokal energiproduktion, ett hållbarhetsarbete inne i huset, vill vi även försöka bli en samlingsplats för positiva gröna initiativ.
Vi hoppas att området runt huset, nu en parkeringsplats, skulle kunna ges möjlighet att husera en sorts arena i stadsdelen som då kan samverka och husera olika sorts projekt som görs och drivs från Musikens Hus, kommunen, privatpersoner, föreningar, förvaltningar, bostadsbolag o.s.v.

Piloten till detta skulle i ett första skede bli en satsning på en mindre del av parkeringsplatsen och skulle kunna innehålla laddningsstolpar för privata elbilar, parkering för el-lastcyklar och elbilar i kooperativ hyrpool, stadsodlingar, grönskande ytor kombinerade i en uteservering för vårt vegetariska kök. Detta kombineras med olika typer av arrangemang tex solcellsinfoträffar, skolprogram med miljötema, besök och demonstration av vår solcellsanläggning, mindre utomhuskonserter drivna av mobila solcellsscener osv. osv.

Är du intresserad av att veta mer eller vill du ansluta dig med några spännande idéer kring detta hör gärna av dig!

Bra länkar:
www.smartakartan.se
“Smarta Kartan vill underlätta för göteborgare och besökare att leva hållbart, genom att uppmuntra till gemenskap, nya möten och tillgång framför ägande. Detta genom att synliggöra nuvarande verksamheter och nätverk som finns i staden och som är på gång. På kartan finns bland annat cykelkök, bytesgrupper, klädbytardagar, gratisbutiker och digitala plattformar”.
/Erik Juni 2017

Hyr Musikens Hus!

Stora konsertlokalen för större turnébesök, festivaler och klubbarrangemang. Mindre scen för konserter, klubbar, föredrag m.m.

Läs mer

Ha din fest här!

Festsugen? Boka in din mingelfest hos oss
Bra lokal med scen, ljud, ljus, fantastiska bufféer m.m.
Läs mer

Hängmattan

cafebck

Vegetariskt kök med stans bästa lunchbuffé, a la carte och god öl!
Läs mer

Jobba hos oss?
Vi söker ibland extrapersonal i garderob, bar och cafe. Hör av dig och kolla läget! 😄