Poetry Slam Öppna Svenska Mästerskapen

Onsdag – Lördag 24-27 Maj

De svenska mästerskapen i poetry slam är en årlig, festivalliknande tävling i estradpoesi där runt 70 poeter möts och läser poesi i fyra dagar.

En individuell poet och ett lag utses till svenska mästare, av jurygrupper utvalda från publiken.
2017 firar SM 20-årsjubileum och Göteborgs poetry slam tar över värdskapet i samverkan med Musikens hus.

Pressmeddelande 170227;

SM i Poetry slam firar 20 år

För tjugonde året i rad arrangeras Svenska mästerskapen i Poetry slam och i år blir det både en tävling och en poesifestival. Just nu pågår kvaltävlingar över hela landet och i maj möts de bästa scenpoeterna på SM i Göteborg.

Den 24-27 maj arrangeras Svenska mästerskapen i Poetry slam i Göteborg. Ett 70-tal poeter kommer att mötas för att göra upp om titelns som årets mästare i Poetry slam. Dessutom arrangeras en lagtävling där poesin framförs i grupp och vinnarna blir svenska lagmästare.

SM i Poetry slam har arrangerats i olika städer sedan 1997. Den allra första vinnaren var Solja Krapu från Umeå och sedan dess har poeter som Jenny Wrangborg och Johannes Anyuru deltagit. Med ett 20-årsjubileum lyfter arrangemanget och vi kan utlova en festival, tävling och mötesplats utöver det vanliga. Större en någonsin.

Utöver tävlingarna kommer det finnas ett dagprogram med aktiviteter och panelsamtal för alla som är intresserade av kultur och poesi. Tanken är att uppmärksamma, sprida och fördjupa scenpoesin. Under SM-veckan är bland annat tre internationellt erkända poeter från Chicago, J.W Basilo, Molly Meacham och Shelley Elaine Geiszler, inbjudna.

För att ta ut poeter till SM pågår det just nu kvaltävlingar över hela landet, samt i delar av Finland. I år är tävlingen öppen för poeter utanför Sverige. De lokala uttagningarna sker i bland annat Eskilstuna, Jönköping Luleå, Huddinge och Åbo.

Förberedelserna för SM är i full gång och under våren kommer det släppas mer information och programpunkter.