Sveriges största feministiska visfestival

Lördag 9 Juni

En nystartad festival som sätter fokus på feministiska visartister! En festivaldag fylld av musik, samtal och möten.Artister:
Anja Erika, Elin Callmer, Elin Skarin
Konflikten, Linda Söderström, Marie Selander, Maud Lindström, Tina Wilhelmsson
Konferencier: Lisa Javette
Ljudtekniker: Caroline Wickberg & Linn Vidarsson
Baren är öppen.
Barmeny: Falafeltallrik, Vegetarisk lasagne, Pizzaslice och någon form av festivalspecial.


Anja Erika vill förändra världen. Hon tror på varje människas möjlighet att påverka sin omvärld, genom att stå upp för det hon tror på och börja där hon står. Anja Erikas sätt att påverka är genom musiken och då framför allt på sina spelningar. Årets stora nyhet är hennes senaste singel JAG VET VEM DU ÄR, en antirasistisk powerlåt skriven för att gjuta mod i oss vanliga dödliga, att våga stå upp emot rasismen, som sprider sig alltmer i landet. Hon ser det som sitt och allas ansvar att göra det vi kan för att hindra detta.
Anja Erikas eftertänksamma låtar blandas med mellansnack som ofta har liknats vid improviserad standup, och varje konsert blir en unik upplevelse där publiken lika ofta gråter som skrattar och där de går därifrån med en känsla av att allt är möjligt. Vilket är exakt det Anja Erika allra helst vill. För allt ÄR möjligt. Vi kan förändra världen.
– – – – – – – – –
Elin Callmer är inspirerad av progg och punk och hennes visor handlar om sånt som sexuell frustration, Uffe Lundell och Irakkriget. Elin har gått på Nordiska visskolan i Kungälv, hon är också en del av låtskrivarkollektivet Vulkan och initiativtagare till feministiska visfestivalen.
– – – – – – – – –
Elin Skarin skriver och spelar skitigt och intensivt. Gitarr och sång. Kanske lite piano. Låtarna rör sig kring kärlek, kamp, lust, utmattning och skaveri.
Skarin gick hösten 2010 på visskolan i Kungälv.
– – – – – – – – –
Popbandet Konflikten som debuterade 2014 är etablerat i Göteborg och består av musikerna och låtskrivarna Amanda Fröhling Lind, Karin Andersson och Lindis Ekström. Tillsammans levererar de lika delar skör som orädd trestämmig pop med fokus på självrespekt, öppenhet och rätten att få vara, känna och uppröras. Samtidigt unnar de sig att utmana fördomar om vad tre skönsjungande unga kvinnor förväntas förmedla med laddade texter, en nyttig nypa aggression och budskap om att aldrig låta sig förminskas.
– – – – – – – – –
Linda Söderström är född och uppvuxen på landet utanför Enköping. Kärleken till musiken vaknade tidigt och har funnits med genom åren i diverse olika musikaliska sammanhang, både som soloartist och som bandmedlem.
Kärnan utgörs av raka, svenska texter i sällskap av varma melodier på akustisk gitarr och ibland även munspel. Medmusikant på scen: My Stranne
– – – – – – – – –
Marie Selander har varit aktiv som musiker/sångerska sedan mitten av 1960-t. Var med i legendariska gruppen ”Nursery Rhymes” och har sedan dess spelat i grupper som Diddlers, Låt & Trall, Vargavinter, Utdansbandet, Maramas och framträtt som soloartist i mängder av olika sammanhang.
Som kompositör har hon skrivit flera verk bl.a. Blåst – Tuuli – Wind, Hörseldrömmar för YLE, musik för Barnkörstämman i Skinnskatteberg, musik till O Fåglastad – om kvinnliga medborgarskolan vid Fogelstad och skriver just nu färdig musiken till musikteaterföreställningen Kvinnorna och staden av Kerstin Ekman som har premiär den 4 juli 2018 i Katrineholm.
Har fått Svenska Grammofonpriset, Expressens Musikpris och Dagens Nyheters Kasperpris. Grammisnominerad flera gånger.
Kom 2012 ut med boken ”Inte riktigt lika viktigt. Om kvinnliga musiker och glömd musik” som fick STIM:s skriftställarpris 2013.
– – – – – – – – –
Maud Lindström är en alldeles unik svensk visartist och låtskrivare. Med sitt rättframma språk och sina personliga, roliga och hänsynslöst självutlämnande texter sätter hon ord på det som många tänker men få vågar säga om ämnen som kärlek, sex, identitet och makt. Hennes feministiska visrock´n roll är både vass och berörande, vacker och ful, rolig och djupt allvarlig, men alltid anspråksfull och angelägen, oavsett om det handlar om lesbiskt sex eller abrupta slut på djurparksbesök med barnen.
Maud har varit verksam som artist sedan i mitten av 2000-talet. Hon har spelat på de flesta av Sveriges visscener, men även på rockfestivaler, högstadieskolor och Pridearrangemang runt om i landet. Hon har turnerat med Riksteatern och Lars Winnerbäck, samt gjort flera länsmusikturnéer i skolor
– – – – – – – – –
Tina Wilhelmsson använder visor och ett engagerande scenspråk som medel för att skapa ett mer jämlikt samhälle. Med allvar, humor och ironi speglar hon träffsäkert vår samtid. Hon är en uppskattad och flitigt anlitad artist och gör flera hundra spelningar per år i offentliga sammanhang.
Tina har bland annat spelat på Radioscenen hos Sveriges Radio och på Historiska museet i Stockholm, Norrbottensteatern, Göteborgs konserthus och på många vis- och pridefestivaler runt om i landet.
Tina har fått Västerås stads kulturstipendium och Qvinnouniversitetets utmärkelse.

Festivalens Hemsida: >>>>>>>

  • Entré:350 kr ink avgift vid förköp.
  • Förköp här: Ticketmaster/Pusterviksbiljetter
  • Vi öppnar kl. 16:00
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Festivalen genomförs i samarbete med Göteborgs Stad och är en del av projektet Ny(A)modigheter.
  • Meny & bar.