Swedish Blues Challenge

Lördag 2 September

Fem finalband i Swedish Blues Challenge 2017.


Julia & Basement Tapes, Södertälje/Stockholm
Julia & the Basement Tapes är ett band där gammal traditionell blues möter en modernare sida. Orginallåtar i bluesens form, men med en twist av nutida texter och ett innovativt sound. Så det kan tänkas låta när ett gäng 20åringar skriver blues ihop! Bandet har hittills spelat runt om i Sverige efter att de i december släppte sin andra EP ”The Dues”, som finns tillgänglig överallt. The Australian ”The Blues music blog” beskrev den såhär:”Combining their now trademark rocking blues with added soulful keyboards, JBT have produced a sterling 6 track effort of soulful blues with a rocking edge.


The original Northern Pike fryers; Stockholm
The Original Northern Pike Fryers består av: Cilla Colt- sång, munspel och dragspel,Ville Engström- resonatorgitarr och Herbert Sjöberg- trummor. Vi spelar eget material med tidig blues och annan rootsmusik som byggstenar och inspiration.


Louisiana Avenue, Stockholm
I de franska kvarteren i New Orleans där Europa och Asien möttes uppstod en hel kultur pulserande av glädje, dofter och musik. Det var just i dessa kvarter som Louis Armstrong, Fats Domino och Professor Longhair hittade inspiration till den musiken som för alltid skulle förändra och inspirera människor runt om i världen. Louisiana Avenue skapar tillsammans med sin publik en oförglömlig upplevelse av glädje, musik och dans, precis på samma sätt som New Orleans har inspirerat sina besökare Louisiana Avenue blandar välkända New Orleans-låtar med originallåtar från den kommande debut-EP:n.


Ida Ludvigsen band, Göteborg
Ida Ludvigsen Band är ett band med bred erfarenhet. Medlemmarna består av en brokig skara, med väldigt olika bakgrund och åldrar. Vi spelar en blandning av modern och klassisk blues där vi blandar influenser från både soul, funk och rock för att på så sätt kunna leverera en så dynamisk upplevelse som möjligt


Blue DeVilles, Gävle
Blue DeVilles – A shot of rhythm & blues Bluesrockarna Blue DeVilles från Gävle är ett rutinerat namn i genren och levererar ett paket av blues, rock, rhythm & blues och slow blues i en skön blandning och kan avnjutas som en drink från våran bluesmixer. Influenserna kommer främst från 50-talets USA, hela vägen från Chicago till New Orleans. Bluesrock på hög nivå handlar detta om. Det är tufft, det är rått, det är blått. It ́s the Blue DeVilles!

Swedish Blues Challenge arrangeras av Göteborgs Bluesförening i samarbete med de svenska medlemmarna i European Blues Union. De svenska medlemmarna är för närvarande:
Uddevalla Bluesförening, Göteborgs Bluesförening, Stockholms Bluesförening, Norrtälje Bluessällskap, Swedish Blues Association, Åmåls Bluesförening och Kultur i Väst.

 

  • Entré: Pris:250:- och 200:- studerande och medlemmar i Göteborgs Bluesförening + avgift vid förköp.
  • Förköp här: Ticketmaster/Pusterviksbiljetter TBA
  • Vi öppnar kl. 18.00
  • På scen kl 18.30
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.