Tess Parks med support Yassassin och Sea Lion!

Måndag 8 April

Klubb 8 och Showdown presenterar stolt: Tess Parks med support Yassassin och Sea Lion!

Hennes musik är fruktansvärt bra: drömsk rock’n’roll, hypnotiserande Lo-Fi och med ganska tydlig inspiration från favoriterna Oasis.

TESS PARKS (CAN)
Tess Parks, som ursprunglingen är från Toronto, flyttade till London när hon endast var 17 år gammal. Hon provade på att studera fotografi men hoppade av för att helhjärtat satsa på musiken och det gjorde hon rätt i. Tess träffade Alan McGee (grundare av Creation Records) och gjorde ett starkt intryck på legenden och deras möte skulle senare visa sig ha stor betydelse för hennes musikkarriär.

2012 flyttade Tess tillbaka till Toronto och startade ett band som Alan McGee inte var sen att släppa på hans nya bolag ”359 Music”. Tess blev en av hans sex släpp och han släppte hennes debutalbum ”Blood Hot” i november 2013 som fick fantastisk respons. 2014 började hon spela in en platta med Brian Jonestown Massacres frontman Anton Newcombe i Berlin, ”I Declare Nothing” blev färdig i juni 2015. Skivan släpptes på ”A Recordings” och mottog otrolig respons med utsålda turneer i UK och Europa. Tess fortsatte sitt samarbete med Anton på Brian Jonestown Massacres skivor, bland annat var hon med och skrev titelspåret på EP:n ”Pish” från 2015 . Och precis som oss kan inte Anton få nog av Tess Parks – deras samarbeten fortsätter än idag!

YASSASSIN (UK)

Yassassin stoltserar med att göra dansa-på-bordet indie i världsklass. Fomulan till detta är inspirationskällor så som The Breeders, Elastica och PJ Harvey. Melodisk, effektfull pop med skramliga gitarrer, darriga basslingor och trummor som skallrar varje ben i din kropp, vare sig du vill eller inte.

Efter att ha släppt sin senaste platta har Yassassin hunnit turnera med The Strokes Albert Hammond, PINS, Deap Vally, The Garden och YAK. 2019 kör Yassassin fullt ös, det här är deras år.

SEA LION

Sea Lion är singer/songwritern Linn Österbergs musikaliska alias som är känd för att producera melankoliska och atmosfäriska låtar och för sina intima live-spelningar. Genom sin drömlika ljudbild, skapar Linn stämningsfull musik som är svår att inte drömma sig bort till.
2015 släpptes debutalbumet ‘Desolate Stars’ på brittiska indie-bolaget Turnstile (hem till bland annat Perfume Genius, Girls och Cate Le Bon) vilket följdes av spelningar i både Europa och USA.
I September 2018, tre år efter debuten kom uppföljaren ‘Moonlight Here‘, som är en avskalad och intim skiva. Släppt och producerad av Österberg själv, har den ett nära och genuint sound som lämnar avtryck hos lyssnaren.

DJ: M. Bukowski

  • Entré: 165 kr ink avgift vid förköp.
  • Förköp: Tickster och Pusterviksbiljetter
  • Vi öppnar kl. 19.0
  • På scen kl 20.0
  • Åldersgräns 18 å
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.