The Obsessed + Hot Breath

Torsdag 26 september

THE OBSESSED (US) – på scen 21,00
Marylands egna heavy metal/doomikoner The Obsessed återvänder till Sverige och intar nu för första gången Musikens Hus scen!

De fick ställa in hela Europaturnén i Juni då det sket sig med visum och liknande byråkratiskt trams men de bokade snabbt och kvickt om turnén och är sugna på revansch gentemot allt och alla när de kommer till Europa i September!

The Obsessed bildades i slutet på 70-talet I Potomac, Maryland av den numer näst intill legendariske gitarristen Scott “Wino” Wenrich (Saint Vitus/Spirit Caravan) och körde på i ungefär ett decennium inna de splittrades i slutet på 80-talet efter att Wino flyttade till Kalifornien. Anledningen till flytten var att han skulle gå med i Saint Vitus men de återförenade snart The Obsessed igen då den tyska labeln Hellhound Records släppte en platta med deras originalinspelningar från 1985!

Lite så har det varit med The Obsessed ända sedan starten, ena sekunden så är de på is för att sedan från ingenstans dyka upp och satsa helhjärtat på The Obsessed igen. Man vet aldrig var man har dom o hur länge man har kvar dom, men något man kan vara jävligt säker på är att man ska vara sjukt nöjd så länge man har chansen att se dom i alla fall!

Fans av Trouble, Cathedral samt tidigare nämnda Saint Vitus bör inte missa The Obsessed, det kan jag sätta min hatt på!

Spotify:


HOT BREATH – på scen 20.00
Håll andan, här kommer Hot Breath! Göteborgs nyaste rocktillskott som sparkar in Musikens Hus dörrar för att göra sin premiärspelning i stan.
Denna riviga kvartett hugger en rätt i hjärtat med sin skitiga och vassa garagerock. Med medlemmar från Honeymoon Disease, Hypnos och Grand har Hot Breath smält ihop sina tidigare sound till en och samma råa och vibrerande muskel. En stadig nacksving av hög puls, intensiva riff och tungt sväng. Hot Breath är din efterfest som aldrig tar slut. Soundtracket till den krossade badrumspegeln, din sista ändlösa öl-slatt och den där kyssen du inte minns.

Debutsingeln ”Got It All” släpptes passande nog samma dag som det här giget dvs IDAG via The Sign Records och den finner du här:


I dj-båset denna kväll finner vi Rock City Dolls och den 26.e har ju de flesta fått sin lön så redan nu vågar jag påstå att det här kommer bli en extraordinär torsdag som kommer resultera i välförtjänad skallebank dagen efter, men så länge upplevelsen dagen innan är värd det så spelar det ju ingen roll! Och den här linupen mina vänner, den är värd att må lite skit dagen efter för Så jävla värd det också!

 • Facebookevent
 • Entré: 165 kr (ink avgift vid förköp): Early birds – sen stiger de
 • 50 stycken early bird-biljetter släpps fredag 28/6 och nya biljetter släpps så fort de rykt!
 • Förköp: På nätet Tickster
 • Förköp: Kontor Pusterviksbiljetter vid Järntorget
 • Vi öppnar kl. 19.00
 • På scen kl 20.00
 • Åldersgräns 18 år
 • På stora scenen
 • Ingång Djurgårdsgatan 13
 • Meny & bar.
 • Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg