DAMAHI

Damahi


P gr av visumkrångel utgår Damahi
Erätts av SASA Persisk Rock + Support Shayri  (Ukrainsk pop artist)
Köpta biljetter återlöses eller används för den nya bokningen. Mer info kommer till biljettköparna


– Musik från Södra Iran med Afro persiska rötter.

Damahi är namnet på en gigantisk mytisk fisk. Legend säger att den levde i vattnen i Persiska viken, och folket i Hormuzgan (en provins i södra Iran) trodde att den hade en utopi i sin buk där kärlek och musik blomstrade.
Bandet Damahi bildades dock 2014 av Dara Daraei (bas/bandledare), Reza Koolaghani (sångare), Hamze Yeganeh (keyboard/benjou), Ebrahim Alavi (oud/gitarr) och Shayan Fathi (trummor/percussion). Bandets musik är till viss del en hyllning till iransk folkmusik med fokus på musik från södra Iran. För att uppnå detta använder de melodier och texter från Sistan och Balouchestan, Hormuzgan och Bandar Abbasis popmusik och integrerar dessa melodier och texter med vissa drag från jazz, rock, reggae, pop, afrikansk musik och indisk musik. Bandet försöker därigenom förnya och bevara ljudarvet från södern.

En annan aspekt av bandets musik är de original låtarna som skrivs och produceras av bandmedlemmarna. Texterna varierar i tema från kärlekssånger till musikaliska observationer om sociala frågor och stadslivet.

Eftersom element och texturer från olika genrer, samt vissa instrument (framförallt benjou, ett stränginstrument från Pakistan) används fritt av bandet, är Damahis musik inte lätt att definiera inom en enda genre, och det verkar som om ”världsmusik” är den mest generiska etiketten som kan användas för att beskriva deras ljud.

Damahi har släppt sitt debutalbum ”Damahi” och sitt andra album ”Hunt Within Me” nationellt och har spelat livekonserter i Iran och Europa, vilket har gett dem flera priser i inhemska musikfestivaler. De har lyckats locka en stor mängd iranska lyssnare till sin musik och hoppas på att expandera sin internationella räckvidd i framtiden. Med förhoppningen att detta universellt gemensamma språk som är musik kan hjälpa till att väcka gemensamma känslor hos alla människor och göra vår värld till en bättre plats genom att inspirera till en bättre förståelse för varandra.


Arrangör: United VoiceIngår i Planeta Festival – med musik och dans från hela världen, https://planeta.se/

Söndag 05 November
Stora scenen

  • Vi öppnar kl. 19.00
  • På scen kl. 19.30
  • Entré: 350 kr (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget