I Musikens Hus olika replokaler finns en mängd olika grupper och musikerkonstellationer. Här finns också flera företag och organisationer som vänder sig till allmänheten då man arbetar med musik och musikkultur i en bredare och mer utåtriktad verksamhet. Nedan följer en kort beskrivning av några organisationer i huset.

Helikopter Art. Prod.

”Helikopter Records och Helikopter Studio”

Helikopter Studio är en professionell 24-kanalsstudio med ca. 130 kvm inspelningslokaler fördelade på 4 rum. Urustningen är mestadels högkvalitativ analog teknologi från 80-talet som modifierats för att passa moderna krav. Vi har ett stort utbud av analog vintagekeyboard såsom Hammondorgel med äkta Leslie-kabinett 122, Mellotron 400, Wurlitzer elpiano, Hohner Clavinet D6, Korg MS-20 och en hel del annat smått och gott. Studions hemsida hittar du på www.helikopterrecords.com/studio1.htm

Musikcentrum Väst

”MCV – musikernas artistförmedling”

MCV är en av Västsveriges största artistförmedlingar. Vi jobbar aktivt med att sprida information om våra medlemmars olika musikprogram. Vi är själva musiker och kan musik. Vi vill vara den förmedlande länken mellan artist, arrangör och publik. För våra medlemmar erbjuder vi bl a möjligheter till seminarier med duktiga föreläsare om t ex marknadsföring, presentation, internet, m.m.

MCV:s hemsida hittar du på www.mcv.se

A BUNDA

”Sambaskolan A Bunda”

Sambaskolan A Bunda startades 1984 av några personer som arbetade i Kommittén för Brasilianska flyktingar. Dessa personer fick snart upp ögonen för brasiliansk kultur och musik – samba.
Medlemsantalet uppgår idag till några hundra personer och de största sektionerna är batterian och danssektionen. Andra sektioner i föreningen är bl. a. gycklarsektionen och en särskild barnsektion. A Bunda vill inte kopiera den brasilianska kulturen rakt av utan vill blanda den med svenska influenser och kombinera dessa intryck.

A Bunda finns i Musikens Hus och repeterar på söndagar, men även på andra veckodagar finns man i sina egna lokaler längst upp. De uppträder inte bara på karnevaler utan medverkar också på olika fester och andra arrangemang. Repertoaren spänner över batucada, samba reggae m.m.
Sambaskolan A Bunda hittar du på www.abunda.nu

Hyr Musikens Hus

Ha din fest här