Poesi och Prosa – Skiften

Poesi och Prosa – Skiften

med Agnes Lidbeck, Ellen Mattson, Christer Boberg och Victoria EverbrandAgnes Lidbeck romandebuterade 2017 med Finna sig, som knockade både kritiker och läsare och tilldelades Borås Tidnings debutantpris. Den följdes upp av Förlåten (2018) och Gå förlorad (2019). Nu är hon aktuell med den uppmärksammade Nikes bok, sin fjärde roman, som är ett detaljerat porträtt av en tid och en plats. Generationer kopplas ihop och frigör sig, ljuger och längtar. I bakgrunden sker de stora samhällsförändringarna. Motsättningar skärps, dörrar öppnas – och så finns de som hittar hem, som hittar rätt.
Ellen MattsonEllen Mattson skriver om relationer som ofta är besvärliga, om ensamhet och gemenskap såväl i historisk som i modern tid. Hennes författarskap har belönats med många litterära priser. Hennes senaste roman, Den svarta månens år, utkom 2021 och blev nominerad till Augustpriset. Ellen Mattson har också skrivit dramatik för scenen och radioteatern.. Hon är översatt till åtta europeiska språk. I mars 2019 valdes hon in i Svenska Akademien på stol 9.Christer Boberg är verksam som poet, kritiker, musiker och bibliotekarie. Han debuterade 2007 med diktsamlingen Sekvensen om pappersblomman. Urval av Christer Bobergs dikter finns översatta till spanska, turkiska, kroatiska, ungerska och engelska. Han var tidigare låtskrivare, gitarrist och sångare i punkmetalbandet Kvicksand. Bobergs senaste utkomna bok är Den tredje upplagan, en essä som kretsar kring det ordlösa, förbegreppsliga och jagupplösande.Victoria Everbrandär bosatt i Göteborg, där hon arbetar som lärare. Våren 2022 debuterar hon med Härifrån, en roman om att växa upp och vilja fly. Om att längta bort från ärvda synder och att söka efter sina rötter. Om Ozzie och Hanna och en sommar där allt ställs på sin spets.

Onsdag 06 April
Stora scenen

  • Vi öppnar kl. 18:00 för de som köpt förköp, ca 18:30 för övriga
  • Start på scen kl. 19.00Entré: 90 kr, 60 kr för studenter, medlemmar i FCV och läsecirklar
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.
  • Starta kvällen tidigare i huset med en god middag eller en öl. Vår mysiga restaurang ”Hängmattan” (annan entré/lokal i samma hus, ingång från Karl Johansgatan 16) är öppen med mat & a la carte onsd-sönd från kl 17.00
  • Om du vill äta i Hängmattan så kan du boka bord här: BOKA BORD

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget
Arrangemang i samarbete med ABF Göteborg