Poesi och Prosa Tala Sanning II

Poesi och Prosa: Tala sanning II


Mats Jonsson har givit ut de självbiografiska serieromanerna Unga norrlänningar, Hey Princess, Pojken i skogen, I detta satans rum och Mats kamp. 2017 nådde Mats en ny och större publik med Nya Norrland, om den växande klyftan mellan stad och landsbygd och den ekonomiska och befolkningsmässiga dräneringen av framförallt Norrlands inland. Hösten 2021 utkom När vi var samer där Mats Jonsson berättar sin egen samiska historia och hur det gick till när svenska staten utplånade skogssamerna som kulturell grupp. Som första serieroman någonsin nominerades den till Augustpriset i den skönlitterära kategorin.


Hanna Hallgren är verksam som poet, forskare och lärare och publicerat ett tiotal böcker sedan debuten 2001, Ett folk av händer. Hon doktorerade 2008 vid Linköpings universitet med avhandlingen När lesbiska blev kvinnor. Sedan 2016 är hon professor i litterär gestaltning vid Göteborgs Universitet. 2021 kom hennes senaste diktsamling, Ensamhetsträning med Majken Johansson. I den trängs berättelser om himmel och helvete, levande och döda, poeter och hundar, alkoholister, frälsningsofficerare och en konditor dömd för spioneri.


Jenny Högström är kulturskribent, kritiker översättare och poet. Hon debuterade 2015 med fanfiction-boken Achtung Blitzkrieg (illustrerad av Lars Krantz). Året därpå utkom diktsamlingen En liten bok om kött och chark, som kretsade kring graviditet, ideologi och inbillning. 2021 utkom hon med uppmärksammade Sad Life. Det är en diktsamling om kärlek, sex, droger och barnfria veckor, ett mixtape med episka dikter befolkade av mytologiska väsen, poetens vänner, älskare, och fria fantasier.


Jerker Sagfors är rektor, poet och en av de konstnärliga ledarna bakom Trollhättans poesifestival. Han debuterade 2007 med diktsamlingen Grön, grön. 2015 utkom han med den vida uppmärksammade diktsamlingen De döda kommer från Karelen, som fick kritikern Ragnar Strömberg att skriva “I sin kuslighet och språkliga precision är De döda kommer från Karelen en drabbande läsupplevelse.” Nu är han aktuell med diktsamlingen Att lämna sitt hus, en sorgesång över en samtid som har för mycket, men ändå inte kan avstå från att begära mer.

Onsdag 02 Mars
Stora scenen

  • Vi öppnar kl. 18:00 för de som köpt förköp, ca 18:30 för övriga
  • Start på scen kl. 19.00
  • Entré: 90 kr, 60 kr för studenter, medlemmar i FCV och läsecirklar
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.
  • Starta kvällen tidigare i huset med en god middag eller en öl. Vår mysiga restaurang ”Hängmattan” (annan entré/lokal i samma hus, ingång från Karl Johansgatan 16) är öppen med mat & a la carte onsd-sönd från kl 17.00
  • Om du vill äta i Hängmattan så kan du boka bord här: BOKA BORD

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget
Arrangemang i samarbete med ABF Göteborg