Veil of Maya + Signs of Swarm

Veil of Maya + Signs Of the Swarm & Support


När man tror att november inte kan bli mörkare kommer Veil of Maya och Signs Of the Swarm förbi på en co-headline tour!


Veil of Maya har sedan 2004 varit en stark spelare på metalscenen. Bandet formades efter att bandet Insurrection avslutades och Marc (gitarr), Sam (trummor) och Kris (tidigare bassist) ville dra i gång ett nytt projekt som då blev just Veil of Maya. Med en stark start på death metal-scenen har de genom sina 20 år i branschen inte varit rädda för att ta ut svängarna och har med sitt senaste och sjunde album ”[m]other” från 2023 landat i den mer progressiva metalcoren. Oavsett vilken genre som de titulerar sig i blir vi garanterade berättelser som är tunga och fängslande med grova gitarrer och sång som tar sig rakt in i själen.


Signs Of the Swarm är inte vilket band som helst. Bandet är del av en generation som tar inspiration från dåtid och omformulerar det till nutid. Genom åtta år har de visat några av de mest brutala ögonblicken med riff som är mer straffande än eftertänksamma och en rytmsektion som ramar in dem på kreativt kakofoniska sätt. Det är dystert utan att vara svart, det är smashing utan att vara slam. När kollegor experimenterar med att lägga till growls, lägger Signs Of the Swarm till en mer eterisk stil som lugnar.

Inte nog med det så tar de med sig kollegorna Varials och To The Grave för att göra det brutala än mer brutalt.


Konserten arrangeras av FKP Scorpio

Söndag 17 November
Stora scenen

  • Vi öppnar kl. 18.30
  • På scen ca kl. 19.30
  • Entré: från 390 kr (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.

Obligatorisk (bevakad) garderob:
Små handväskor är tillåtna in i lokalen (ca 30×20 cm). Större väskor/ryggsäckar/kassar etc skall hängas in i garderoben.

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget