Alleycat Allnighter – Nobunny (US) + The Manikins m.m

Fredag 31 Augusti

Fredag den 31:e Augusti så kör Alleycat Records en kick off för den kommande konserthösten på Musikens Hus! Vi ställer till med en minifestival med två våningar och två scener och 7-8 artister! Från och med nu kommer vi att presentera en ny artist i veckan så håll koll på eventet för att se vad för godbitar vi har bokat in.
Det blir uteslutande garage/bubbelmgumspoppunk för hela slanten denna kvällen!
Spelschemat släpps i eventet när alla band är presenterade.

Låt oss då presentera akterna (mer kommer så håll ögonen på eventet!)

NOBUNNY (US)
Nobunny är en en-gång-i-livet-upplevelse. Ett par kaninöron på en cementmixer med bubbelgumspop, stökig garage, punk, stön och energi. Från första tonen på debutplattan “Love Visions” (2008) sattes ribban för modern powerpop och garage. Uppföljande “First Blood” som släpptes 2010 på Goner Records följer i samma vinnande spår. Två fräcka skivor till trots så är det fortfarande live som Nobunny gör sig bäst. Iklädd en kaninmask (och inte så mycket mer) och med en arsenal av fartfyllda låtar kan kvällen bara bli bra, något som slutsålda konserter världen över vittnar om (bandet är bl.a. uppbokade på flertalet av dom mer hajpade spelningarna på årets South By Southwest-festival i Austin). Fortfarande inte övertygad? Som det deklareras på första skivans första spår så älskar Nobunny just dig! Bättre skäl går knappast inte att finna.

(Texten är helt ärligt snodd rätt upp o ner från våra kära kollegor What We Do Is Secret, inga konstigheter!)

DEATH PARTY
Death party har spelat sedan 2014. De lirar hård garagerock med en massa fuzz och “kalifornieninfluenser” såsom Ty Segall, Thee oh Sees, Fuzz, Meatbodies med mera lyser igenom utan att det för den sakens skull blir någon tråkig jävla efterapning utan identitet!
Med sitt nygamla namn Death Party är de stolta över sin första singel som finns uppe på Spotify via Alleycat Records!
Bered er på en fuzzig, jävlig men kvalificerad garage-rock spelning.
”Hail Satan”

HOTET
Hotet spelar snabb, melodiös, aggressiv och pepp jeansjackepunk på svenska. Det är växelsång, ståtrummor och låtar om livets jävlighet. Det värmländska vemodet möter det göteborska drevet!

THE GUILT
The Guilt är en explosiv duo från Malmö. Med foten på gasen och laser i basen levereras gapig punkrock till enkla beats.

The Guilt från Malmö släppte sitt glittrande debutalbum i maj 2017 och satte elektropunken på dagordningen. Synth eller heavy, vem bryr sig!?
Tobias (instrument) och Emma (sång) utmanar gränserna för traditionella genrer och levererar svettfest med sin elektronik med skrik. Det är ilsken gitarr, förlösande synthslingor och pumpande bastrumma.

Inspirerade av allt från Kiss, The Kills, PJ Harvey och Disfear har duon hittat en plats för att sparka högt och dansa lågt. Med siktet inställt någonstans mellan Roxette och The Germs har The Guilt landat i en danstokig punkrock.
Just nu jobbar malmö duon på nytt material, nya maskiner, nya moves, för att flytta rövar och hissa ögonbryn.

TOMMA INTET
Kollektivet med ett odefinierat antal medlemmar växte fram på Sveriges västkust under vintern 2016. Ur askan av tidigare projekt och med en önskan om att utvecklas till någonting mer flytande och obundet, svävar musiken någonstans mellan 60-talets drömpop och 80-talets new wave. Under hösten har två vinylsinglar (varav låten “Sirens” röstades fram som en av 2016 års bästa svenska låtar av

Musikguiden i P3) givits ut av Lövely Records, vilka även ligger bakom släpp med exportsuccéer som Priest, Magna Carta Cartel och True Moon. Debutalbumet ”…And the Fallen Universe” som släpptes i maj är inspelat i en stuga i Bohuslän, där gruppen fokuserat har kunnat färdigställa materialet som vuxit fram under de senaste åren.

Fram till idag har TOMMA INTET genomfört utsålda spelningar tillsammans med grupper som Hurula och Mattias Alkberg, spelat live i Sveriges Radio samt uppmärksammats av internationella musikbloggar. Kalifornienbaserade The Revue menade bl.a. att senaste singeln “Falling From The Edge Of The World” var “without question one of the best songs of the year so far.”

Med en vägg av stämsång ovan texter som påminner oss om kärlek och död är albumdebuten “…And the Fallen Universe” soundtracket till våra sista dagar på den här jorden. Världen brinner och vi med den!

POPPETS
Med två gitarrer och en trummaskin bildar Lina och Magnus garagerock-duon Poppets. Efter att spelningar, turnéer och skivsläpp legat på paus ett tag är de nu tillbaka – so get ready for a total sugar pop lo-fi explosion!

THE MANIKINS
Efter 9 års tystnad så är Sveriges garage-powerpopkungar tillbaka! Med en gedigen diskografi i bagaget och nytt material så kommer de leverera skräpig gitarrpop på neanderthalarnivå som tidigare satt både Europa och USA i gungning.

SLUSHY (US)
Slushy är ett garagepopband från Chicago och består av låtskrivaren Chris “Twist” Kramer samt diverse olika musiker
Slushys låtar handlar om att ha kul, äta mat, vara ung, att inte vara ung, att somna, att gå ut från sitt hus, köra bilar, att inte ha kul, att inte somna, gå till öknen, vara lycklig, självmedvetenhet, tidsresor, personliga hygien, pyromani, vara kär, att bli kär och att vänta på att bli kär.

Kortfattat kan man väl säga att det är inte de djupa texterna som Slushy är kända för så låt istället musiken tala för sig själv, lyssna på Slushy här:

https://slushy.bandcamp.com/

 

  • Facebookevent
  • Entré: 170 kr (ink avgift vid förköp).
  • Förköp: Tickster
  • Vi öppnar kl. 20.00
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.