2023-04-25 Musikens Hus, Göteborg. ”Ja Må Du Leva” – en föreställning av Mumrik Kulturproduktion. Med skådespelarna Frida Simmons och Elias Ehn. © Photo by Sören Håkanlind – Copyright

Mumrik Kulturproduktion

– artists in residence

Musikens Hus har en musikteatergrupp i huset.
Mumrik Kulturproduktion repar in en skolföreställning våren 2023.

Musikens Hus har under många år haft en aktiv scen för familj, barn och skolungdomar: ”Skolmattan” och ”Barnmattan”.
För ett par år sen hade vi under en längre period Stråf som jobbade med sin föreställning ”Familia”, sen Longkalsong,  och nu Mumrik kulturproduktion.
Spännande!


Ja må du leva
Musikteater Jag är här nu
8-12 år
Om föreställningen:

Ja må du leva är en sanslös resa från tidernas begynnelse och livets uppkomst i urhavet ända fram till finnen på näsan, idag, där i badrumsspegeln för målgruppen 8-12år.
Med humor, livemusik och ifrågasättande av normer frågar sig de två vännerna vad kroppen egentligen vill, vad den behöver? Kroppen är underbar, pinsam, konstig, -och magisk. Den har utvecklats under miljoner år. Den vet mycket och kan mycket!

De undersöker genus och tokiga kroppsideal genom historien.

”-Hej! Jag är en kung från 1600-talet och jag är supermanlig, enligt min tids norm. Jag har smink, peruk och gråter offentligt..
-Ok, härligt. Jag skickar dig till 1800-talet istället.
-Oj, nu får jag inte visa känslor eller ha långt hår och färger på kläder är bara för tjejer. “

Det är en stackars, stackars fantastisk kropp! medan vi kommenterar, klassificerar, kritiserar och kuvar kroppen så jobbar den på i all tysthet. Den smälter mat, pumpar blod, skickar syre till alla celler, växer naglar och hår och håller hjärnan i form, så att vi kan tänka allt det där vi tänker om kroppen.
Men hur mycket vi än jämför oss och försöker passa in finns det finns också något inuti oss, och som bara vill få leva och vara…


2023