Musikens Hus, ett Grönt Kulturhus

Fyllt av levande musik och god mat – mitt i Majorna

Majornas kulturcentrum med två barer, två scener och restaurangkök specialiserade på god vegetarisk mat, bra musik och gott öl. Musikens Hus slår upp portarna för dig som är sugen på riktigt bra konsertupplevelser, med bra liveakter och DJ:s. I huset finns två scener, en mindre i Hängmattan och en stor i konsertlokalen. Här bjuds på artister från hela världen, festivaler med inhemska och lokala band och klubbkvällar med DJ:s och liveband. I Musikens Hus repar ca 70 band och du kan gå på kurs i till exempel dans eller slagverk kvällar och helger.

Café Hängmattan

I husets bottenvåning finner du vår restaurang ”Café Hängmattan” med sin scen. Vi arrangerar konserter flera gånger i veckan med mindre liveakter, oftast med fri entré. Här serveras även vår populära vegetariska lunchbuffé må – fre 11.30-14.30. Vi har fullständiga rättigheter och á la carte på kvällar och helger.

Musikens Hus verksamhet stöds av Statens Kulturråd, Göteborgs Kulturnämnd och av solen. Vissa arrangemang får stöd av Musikcentrum Väst och ABF Göteborg. Musikens hus har sedan 2012 arbetat för en grön kultur i huset, där vi med de möjligheter vi har försöker tänka så hållbart vi kan. Vi har ca 240 m2 solceller på taket som producerat över 100 000 kWh på 2,5 år, laddstolpar på gården för elbilar, samodlingsprojekt på gården, föredrag och seminarium om hållbarhet och såklart en helt vegetarisk restaurang. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Kom och besök oss, ät god mat och se fantastiska gigg!