StigbergetLive

Hösten 2022 tog Musikens Hus initiativ till ett samverkansprojekt mellan scener i området runt Stigbergstorget.
Här har vi funnits som en oas och, tror vi, gett många under många år (40 st) goda upplevelser och sköna möten.  ..men hela området runt oss är också grymt och växer så det knakar!
– KULTUREN – MÄNNISKAN-OMRÅDET –
Här finns nåt unikt och positivt som vi vill vårda och ta hand om ihop med alla !

 

Vi på Musikens Hus har sedan starten drivit arbetet och kan stolta och glada bl.a. lansera vår gemensamma evenemangsapp i sep 2023
Ladda ner den här: https://stigbergetlive.se/
Hoppas ni kommer ha nytta glädje av den!!

/Erik Ridderstolpe/ Josefina Edensvärd/ Jojo Larsson m.fl.

 


Stigberget är en levande plats för kultur, människor, god mat och dryck! Vi ser nu ett växande allmänt intresse men inte minst kulturellt nyintresse från hela staden för det utbud som finns här. Vi hoppas att appen ska göra det lättare för besökare att ta del av allt som händer på området! Stigberget i Majorna har en stark och stolt historia som under många decennier präglats av de många fria kulturaktörer, såväl verksamma artister och konstnärer som producenter och arrangörer som lever här. Området genomsyras av en tillåtande miljö med vackra parker, torg och äldre byggnation. Besökare välkomnas av en avslappnad mentalitet med ett rikt café, krog- och nattliv, en oas i staden, och ett unikt levande kulturkluster.

Stigberget Live är en evenemangsapp och ett samarbete mellan fria kulturaktörer på Stigberget som idag utgörs av: Skeppet GBG, Kulturhuset Oceanen, Musikens Hus, Utopia Jazz, Hängmattan och Fyrens Ölkafé. Under hösten planerar vi att släppa in fler aktörer som arrangerar olika typer av musikevenemang för att visa på områdets rika utbud. Syftet med samarbetet är att etablera ett långsiktigt och aktivt arrangörssamarbete samt utveckla ett kreativt publikarbete för livemusiken på Stigberget och närliggande område.

Det är viktigt att behålla den unika särprägel som finns här men också utveckla den lokala kulturmiljön i takt med att nya aktörer flyttar in. Vi som arbetar i denna miljö vill hjälpas åt, dela med oss av varandras nätverk och erfarenheter samt samordna våra insatser. Under 2022-2023 har Stigberget Live tagit fram en evenemangsapp för att på ett nyskapande sätt inom det fria kulturlivet marknadsföra sina kulturarrangemang.


Vi är Stigberget Live!

Runt Stigberget i Majorna finns många vattenhål för oss som törstar efter bra livemusik, god mat och lokal öl. I Stigberget Live samverkar vi livemusikscener och har nu samlat alla våra arrangemang på ett och samma ställe.
I appen kan du hitta kvällens konserter och klubbar eller boka biljett till ett kommande gigg.
Titta in och ta för dig! Njut av det goda, ta hand om planeten och ge varandra mycket kärlek.


Stigberget Live har förverkligats genom ett återstartsstöd från Statens Kulturråd.


Musikens Hus verksamhet stöds av Statens Kulturråd, Göteborgs Kulturnämnd och av solen.
Vissa arrangemang får stöd av Musikcentrum Väst och ABF Göteborg
   Vi har ca 240 m2 solceller på taket.