Author & Punisher, Lingua Ignota, Gust

Torsdag 4 April

AUTHOR & PUNISHER (US)
Den omtalade en-mans orkestern från San Diego är på ingång till Göteborg. Author & Punisher ger en leverans av industriell doom metal med sina skapelser “drone-machines” och “dub-machines” som skapats av huvudmannen själv, Tristan Shone.
Artisten har varit en av de mest omtalade på förra oadburn Festival och har blivit en hyllad akt inom industri/doom och metal-genren.

LINGUA IGNOTA (US) – på scen 20.30
I USA har Kristin Hayters soloprojekt Lingua Ignota blivit rejält upphypat o nu är det äntlgien dags för henn att visa Europa var skåpet ska stå!

Kristin använder hårda stilistiska kontraster för att utforska teman om våld och trauma och det är just de där kontrasterna som gör att man blir trollbunden när man lyssnat ett tag på Lingua Ignota. Lingua Ingotas första EP “All Bitches Die” släpptes digital år 2017 och rosades så mycket att den släpptes på vinyl av Profound Lore Records 2018. Kristin har turnerat med band som The Body and Daughters och är berömd för sin känslomässigt intensiva, hotande, viscerala liveuppträdanden som utmanar förhållandet mellan artister och publik.

GUST – på scen 19.30
Gust är väl knappast ett band som har gått dig förbi även om det har varit sparsmakat med gig i GBG? De släppte debuten på Southern Lord 2014 o har turnerat med all-starbanden All Pigs Must Die ( Converge, Hope Conspiracy) och SECT (Earth Crisis, Cursed, Catharsis), new York-legenderna BYRN samt brittiska PIN. De har spelat på festivaler såsom Obscen Extreme, Fluff Fest, Leper Fest m.m. och de har t.o.m turnerat i Sydamerika!

Men som sagt….spelningar i Göteborg har det varit sparsmakat med men när man lockade med att de skulle köra ihop med Lingua Ignota så kunde de inte tacka nej! Gust är även just nu i studion och spelar in och kommer bjuda på nytt material från det kommande albumet! Det var två år sen sist de lirade i Göteborg och det lutar åt att det här blir det enda giget i GBG i år, så sov inte på detta gott folk!

  • Entré: 165 kr (ink avgift vid förköp).
  • Förköp: Tickster och Pusterviksbiljetter
  • Vi öppnar kl. 19.00
  • På scen kl 20.00
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Arr: Musikens Hus, Broken Glasses & Jonk.se.
  • Meny & bar.