Donny Benet

Onsdag 11 Maj 2022

Showdown presenterar:
DONNY BENET (AUS)
Hur lång tid måste en vänta innan det går bra att slänga sig med uttryck som legendarisk artist? Donny dök ju upp som en sexig neonblixt från en beige himmel av trötthet för bara några år sedan och har regerat vår värld sedan dess.

Vi som hade lyckan att se honom livepå HPKSM förrförra året förstod ju där och då att sann STAJL aldrig dog, den flyttade bara till Australien ett tag. Sällan har någon utstrålat mer självsäkerhet, stilrenhet samt passion på samma gång. Donny Benet fullkomligt utsöndrar pondus i den renaste form.

Musiken har kallats en för en hel del, men det rör sig om den bästa basgången, de smakfullaste trummorna, de sensuellaste syntharna. Därtill kommer en honungslen röst från himlariket med texter som gör dig till en bättre, mer omtänksam älskare. Går du inte på det här kommer du dö av sorg. Jag vet att jag drar till med FATTA ALLVARET till höger o vänster men FATTA ALLVARET!

Han började som studiomusiker men blev ett nu-disco-fenomen på egen hand. Det var med 2018 års album The Don som Donny Benét blev just ”The Don” med alla. Med hitlåtar som den mjukt svävande discopärlan ”Konichiwa” och energifyllda discokaramellen ”Santorini” tog den australiske multiinstrumentalisten världen med storm. Soundet var tydligt förankrat i åttiotalets italo disco och blinkade ogenerat till föregångare som Giorgio Moroder. Allt med en otyglad glädje som matchas av en mild självironi samt en inbjudande humor.

Dessutom gör han perfekt arrangerade låtar. The Don kan konsten att klämma ur sig smittande melodier från sina syntar samtidigt som han låter trummaskinerna uppmana publiken till att inta dansgolvet. The Weeknd lär ha lyssnat sönder sitt ex av The Don innan han langade ur sig världshitten ”Blinding Lights”.

Nya plattan Mr Experience är mer perfektionistisk lounge-disco med en funkig touch. Perfekt poolpartymusik helt enkelt!

Avnjut Donny Benet här:
https://open.spotify.com/artist/1EiNEyiSrpB6BVxt58BnNN?si=jt2suNFoRe6NlAlW5R4hmg


Support tillkommer.


DJ: Emma Norlin lirar drömpop och annat gött som hon håller kärt, bra musik rättigenom som får dig att glömma alla sorger och besvär.


  • Facebookevent
  • Entré: 200 kr (ink avgift vid förköp) Early Birds 180 kr
  • Förköp på nätet: Musikens Hus Webshop (Tickster)
  • Försäljningsombud: Pusterviksbiljetter vid Järntorget
  • Vi öppnar kl. 19:00
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.
  • Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg