Föllakzoid + Altays Electric Freedom

Lördag 14 September


FÖLLAKZOID (CHI) – på scen 00.00
Föllakzoids fjärde platta som går under namnet “I” släpps den 1:a augusti på megamäktiga bolaget Sacred Bones. (där def för övrigt släppt 3 av sina 4 skivor, snacka om att hitta rätt)
Med en kraftfull blandning av drivande kraut och ett uråldrigt musikarv från Anderna skapar Föllakzoid (bestående av barndomsvännerna Diego, Juan Pablo och Domingo) en modern och minimalistisk men ändå vibrerande rituell ljudbild, kännetecknad av tunga basgångar och pulserade gitarrrytmer som stäcker sig i en kosmisk oändlighet.

Deras senaste album ”III” (Sacred Bones) släpptes 2015 och bandet har under de senaste åren turnerat och spelat på b.la. Primavera (både Porto och Barcelona), ATP Festival i Storbritannien, Musique Volantes i Lyon, Lollapalooza Chile och Austin Psych Fest.
Spotify:
https://open.spotify.com/artist/7djT11AqtEBzdME1OGFfxL?si=NiZFxAd0QyS_T2pIwgvV3Q

ALTAYS ELECTRIC FREEDOM – på scen 22.00
Altay’s Electric Freedom är vad som händer när ett brokigt rockgäng från Andra Långgatans kvarter glider fram på fyra hjul längs Vintergatan.
Med Altay Sagesen från garagerockarna The Doits som gruppens navigatör, sångare och låtskrivare binds punkter som 70’s powerpop, 60’s psykedelia och brittiskt 90-tal ihop lika enkelt som självklart. Resten av Electric Freedom består av en samling flummiga filurer du vanligtvis hittar i band som Fontän, Exorcist GBG, Kristoffer Åström Band och Tross som bidrar till soundet med ljudlandskap och instrumentala partier som får gräset att kännas lite grönare och natthimlen mer stjärnbeströdd.
FREEDOM IS ELECTRIC!
Spotify
https://open.spotify.com/artist/3iOWvSpGt3qTq0xeAAlUcW?si=JsDw3fSMTIyxBG0JXdHn7Q
Soundcloud
https://soundcloud.com/user-75877447
Bandcamp
https://altayselectricfreedom.bandcamp.com/