Kajsa Grytt

Fredag 22 November


Välkommen på en intim kväll när Kajsa Grytt firar 40-år som artist. Vi öppnar dörrarna 20.00 och det blir två set på scen.
Det första kl 21.00. Med det sagt lämnar vi över ordet till Kajsa:

Hej!

Nu har jag äntligen kommit på hur jag ska fira mitt 40 års- jubileum. Att jag har fått vara med om allt det här underbara med Tant Strul, Kajsa & Malena, min solotid, turnéerna och alla totalkreativa inspelningar. Det har varit en härlig och härdande berg och dalbana. Efter två soloskivor, 1994, bestämde jag mig till och med för att lägga av med musiken. Det kändes som om jag hade en olycklig kärleksaffär med publiken som aldrig växte till den där arenamassan jag önskade mig, och nu hade jag ju en ny kärlek i min nyfödda unge, så tänkte jag. En vecka senare satt jag ändå där med min bäbis framför mig i babysittern och skrev mördarballader. Det gick inte, jag hade tydligen ingen kontroll över mitt kreativa flöde och 9 år senare kom ”Är vi på väg hem”, min mörkaste, snyggaste och dittills bästa skiva som ensam artist. Det har blivit ytterligare 4 album som jag är väldigt nöjd med. ”Brott och Straff – Historier från ett kvinnofängelse”, ett speciellt projekt där jag spelade på anstalterna Hinseberg och Färingsö och frågade kvinnorna om de hade texter i sina byrålådor jag kunde göra låtar av. De sångerna lever starkt i mig och gav mig möjligheter att förmedla ett helt annat perspektiv till publiken.

Därefter kom ”En Kvinna Under Påverkan” och jag återgick till det högenergiska. Hade helt enkelt ingen som helst lust att uppfylla de patriarkala föreställningarna om att en kvinna är tant, trött och förbrukad efter 50.

Nästa, ”Jag ler, jag dör” är ett konstnärligt och vidunderligt experiment där min producent och gitarrist Jari Haapalainen och jag släppte oss helt fria. Vi tog oss ända till vår gemensamma favoritplats New Orleans, där vi skapade och spelade in i magiska hus och legendariska studios. Den handlar om min ensamhet, på riktigt och publiken verkade tappa hakan. De förstod inte mycket, men jag säger envist att det är ett underbart album. Sist och absolut bäst är min senaste skiva ”Kniven i hjärtat”. Ett vackert, ömt och känslosamt album som äntligen kom in i hjärtat av min musik i sin renaste form, där jag på varje låt lyckades arrangera och driva igenom min första ide, hela vägen. Den är bäst och ligger mig närmast om hjärtat. Så är det.

Allt detta vill jag fira ihop med er, publiken. Inte som en vanlig konsert utan mera som en fest. Vi har ju gjort det här tillsammans. Jag vill hänga med er, käka med er och såklart spela för er. Ni ska vara med allihop, även om ni inte känner varandra, utan liksom haft mig för er själva och inte vet vem ni ska gå dit med. Eller, ni kanske är rädda för att känna er för unga, eller för gamla, eller för vanliga, eller för sneda och vinda. Ni ska ändå komma och möta varandra, och möta mig. Vi som gillar min musik, min röst och mina texter har verkligen någonting gemensamt. Det finns ingen tvekan om det. Vi bör fira och festa för 40 år tillsammans. Det vill jag. Välkomna!!

Kajsa Grytt


 • Facebookevent
 • Entré: 250 kr (ink avgift vid förköp)
 • Förköp på nätet: Musikens Hus Webshop (Tickster)
 • Försäljningsombud: Pusterviksbiljetter vid Järntorget
 • Vi öppnar kl. 20.00
 • På scen kl 21.00
 • Åldersgräns 18 år
 • På stora scenen
 • Ingång Djurgårdsgatan 13
 • Meny & bar.
 • Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg