A.C.T + Support: Workshop of the Wolf

Fredag 15 November


Ca 20.40-22.30 A.C.T
– Under arbetet med A.C.T´s senaste album uttryckte en utav ljudteknikerna följande: ”Jag börjar förstå er musik nu, först kommer ett intro, sen en vers och sen… ja sen kan vad som helst hända..”  Att lyssna på A.C.T  är som att se en film eller läsa en riktigt spännande bok.
Musiken är full av oväntade vändningar och plötsliga svängar. Det är, och bör vara, ett äventyr, en resa. Musiken får inte vara förutsägbar enligt bandets medlemmar. Det skall vara en utmaning, inte bara för lyssnaren, utan också för musikerna i bandet. Det enda som är förutsägbart är att musiken är oförutsägbar.
”Vi begränsar inte oss själva. Vi är fria att göra precis som vi vill och det är en frihet vi tar fördel av.
Vi skapar musik som vi själva vill lyssna på, musik som vi verkligen gillar”.
Men även om de kastar sig ut där utan hämningar så är influenserna solklara. Ta band som Queen, 10CC och Electric Light Orchestra, lägg i en kastrull och krydda upp det med band som Saga, Styx, Rush, Dream Theater and Kansas. Servera detta sedan med Toto and The Beatles så har du något som liknar en beskrivning av den inre kärnan av A.C.T’s musik. I de yttre områdena har rytmer, melodier och arrangemang från hela världen försökt hitta en väg in i kärnan för att skapa kaos. Men I det här kaoset strävar A.C.T  alltid efter tillgänglighet genom att ha starka melodier som alla kan förstå. Så även om musiken är full av kontraster och abrupta ändringar så är det melodierna som håller ihop musiken.


Medlemmar: Jerry Sahlin (Keyboards,Vocals), Ola Andersson (Guitars,Vocals), Herman Saming (Vocals), Peter Asp (Bass) and Thomas Lejon (Drums).
Bandet har hittills släppt 7 album och 1 DVD. Today’s Report (1999), Imaginary Friends (2001), Last Epic (2003) Silence (2006), Circus Pandemonium (2014), Trifles and Pandemonium (2016) och Rebirth (2019).
Det nya albumet är en EP och är en del av något större… mycket större. ’Rebirth’ är bara början…
A.C.T har också gjort flera större turnéer I Europa, några på egen hand och andra som support för band såsom Kansas, Yngwie Malmsteen, Fish and Saga.
Vi välkomnar A.C.T till Göteborg!


Ca 19.30-20.10 Workshop of the Wolf är ett band från Göteborg med rötterna i 70-talets progressiva och experimentella rock. De har släppt en EP följt av debutalbumet ”Workshop of the Wolf” genom Transubstans Records/Record Heaven, och planerar att släppa uppföljaren under 2019.
Workshop of the Wolf levererar spännande musik som gärna mixar det lite annorlunda och skeva, men samtidigt vackra, med influenser från band som King Crimson och Blue Öyster Cult.
”Swedish oddbods Workshop Of The Wolf sound almost as unorthodox as their tag, but don’t translate that as ‘do not buy’. Bumpy, grindy and gravelly as it gets,their music gives into some gusty progressive mega-ludes,in the sweet old seventies taste.”
– Dave Attrill, Metalliville Webzine

 • Länk till video ACT
 • ACT  hemsida
 • Facebookevent
 • Entré: 285 kronor inklusive förköpsavgift
 • Entré: 185 kronor inklusive förköpsavgift för medlemmar i GARF
 • Förköp: På nätet Tickster
 • Förköp: Kontor Pusterviksbiljetter vid Järntorget
 • Vi öppnar kl. 19:00
 • På scen kl. 19:30
 • Åldersgräns 18 år
 • På stora scenen
 • Ingång Djurgårdsgatan 13
 • Meny & bar.