Abramis Brama, Pyramido, Tornet

Lördag 8 februari


Showdown presenterar stolt en go raawkkväll på Musikens Hus i februari:

ABRAMIS BRAMA – på scen 00.00
Tung rock på svenska med Abramis Brama, som i november 2019 firar 20-årsjubileum sedan debutalbumet ”Dansa tokjävelns vals” släpptes, och sedan dess grävt sin egen fåra i den svenska rockmyllan, opåverkade av trender som kommit och gått. Med start i slutet av november påbörjas en serie återutgivningar av bandets album där ett per månad kommer att ges ut, och därmed också minst ”När tystnaden lagt sig…” och troligen även ”Rubicon” också kommer att finnas ute när bandet nu besöker Uppsala för första gången sedan våren 2014.

Abramis Bramas musik är sprungen ur det sena 60-talets band och artister som November och Pugh Rogefeldt, och självklart också de stora klassiska riffmästarna Black Sabbath, Led Zeppelin, Mountain och Cream, men också psykedelia och folkmusik. Våren 2018 släpptes sjunde studioskivan ”Tusen år”, både på vinyl och CD, vilket mottagits mycket väl och nominerades till Manifestpriset i kategorin hårdrock. Under 2018 spelade bandet på festivaler som Krökbacken och tillsammans med band som Tiamat och Electric Boys, och 2019 har i princip hela Sveriges längd avverkats, från Kiruna till Helsingborg.

”På scenen är Abramis Brama en urkraft av organisk rockmusik. Det är där de gör sig bäst, men på bandets första skiva på fyra år har man plöjt ner urkraften, drivet och svetten i plattans samtliga åtta spår.” – Close-Up Magazine

”Tusen År är lika briljant som deras föregående alster. De står fortfarande med fötterna djupt nedsjunkna i 70-talet och soundet är härligt varmt och omfamnande, från inledande Löpeld till den fullkomligt magnifika och över åtta minuter långa Ta Mig Tillbaka.” – Sweden Rock Magazine

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/4u2FEVv8H4ElR9kHQcIoVz?si=9YcHB7ntS7adzSH6TD_8RA


PYRAMIDO – på scen 23.00
Malmös egna mysgubbar i Pyramido började spela långsamma riff ihop sommaren 2006. Sedan dess har de spelat över 200 spelningar och turnerat över hela europa, druckit väldigt mycket kaffe och släppt 5 fullängdare, 3 split-12” och 2 split-7”. Repetativa partier blandas med sankmarksaktig sludge och toppas med finurliga doom-tendenser, helt utan att sätta etikett på sitt eget sound utan bara låta det flyta runt i någon slags inbromsad riffhimmel. Det är både blytungt och smärtsamt såväl som melodiöst och skoningslöst, på de allra bästa av sätt.

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/0TCNBN2pxonE2GtJMpMivu?si=dMu2HN0nRuatj5bGmxSYKg


TORNET – på scen 22.00
Från de gamlas hamn, via ljuder en klagan likt underjordiska vibrationer som slingrar sig genom sextiotalets Haight Ashbury och genom sjuttiotalets svarta sabbater.
Tornet byggs högre och högre tills ljuset åter skiftar i mörker.
Tornet har det senaste året köpt nya distpedaler, skrivit nya låtar och bytt lite medlemmar. Drunk dad-duon Kalle Lilja (Långfinger) samt Micke B(.f.d Micke P från JIRM) har nu gått med o en ny platta är alltså in the making…(alltså wow!)
Förutom en snabb rockseans på andra sidan älven i oktober så är detta det första gigget med nytt blooood. Tornet 2.0 är här och dom menar det!

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/69atmoUQD3c3VCjIMdBuSB?si=C0G129laR_WCX2f-RbGPoQ


DJ: TBA


 • Facebookevent
 • Entré: 200 kr i dörren
 • Entré på förköp: earlybirds finns ett tag..
 • Förköp på nätet: Musikens Hus Webshop (Tickster)
 • Försäljningsombud: Pusterviksbiljetter vid Järntorget
 • Vi öppnar kl. 21.00
 • På scen kl 22.00
 • Åldersgräns 18 år
 • På stora scenen
 • Ingång Djurgårdsgatan 13
 • Meny & bar.
 • Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg