Alleycat Allnighter:The Dwarves Massgrav Hotet The Dahmers Pribs

Lördag 15 Juni

Minns ni den utomordenligt mingelvänliga garagepunkminifestivalen på Musikens Hus i augusti förra året? Två våningar, 2 scener, asmycket bra band o bara gött folk? Det är dags igen gott folk!
Måndag 17 Juni stänger Musikens Hus för sommaren så vi dönar på rejält med en sista stor fest lördagen innan stängning!

THE DWARVES (US)
The Dwarves liveframträdanden beskrivs ofta som kreativt mayhem, eller enbart mayhem om du frågar vissa. De här wrestlingtokiga provokatörerna började på 80-talet som ett garagerockband, för att sedan formas till mer melodiös punkhardcore för att sedan hamna i pop-punksvängen osv. Man vet aldrig exakt vilken genre den nya Dwarvesplattan kommer att ha men trots skepnadsbytena mellan plattorna lyckas de ändå hålla musikens högintressant och jag vågar påstå att alla plattor håller måttet!

MASSGRAV
Hata snuten. Hata högern. Hata din chef och ditt jobb. Stirra dig själv i spegeln och läs upp jantelagen högt för dig själv. Vrid upp volymen högt och spela rock n roll så snabbt du kan. Grattis, nu är du som Massgrav. Eller… det är du ju inte, men det är kul att du försöker.

HOTET
Hotet spelar snabb, melodiös, aggressiv och peppig jeansjackepunk på svenska. Det är växelsång, ståtrummor och låtar om livets jävlighet. Vissa kan tycka att det är nedvärderande mot ett band att nämna ett annat band som referenser men jag måste nämna Masshysteri. Jag fullkomligt älskar Masshysteri och enligt mig är Hotet det enda bandet som lyckas vara i närheten av att fyllas de stora tomma skorna som Masshysteri lämnade efter sig. Att sedan Dessi frontar med ståtrummor gör det hela ännu bättre. Behöver jag skriva något mer? Svinbra, så jävla svinbra att Hotet numera är husband på Alleycat Allnighter (jaja, det är bara andra gången vi kör men vi räknnar kallt med o hoppas på att de kommer att köra varje år!)

THE DAHMERS
Kristiandstads köööngar kommer äntligen tillbaka till Göteborg. Med sitt Jay Reatard-doftande garagepunk/powerpop/whatever-sound lyckas de med konststycket att få både genuina raaawkers o tvättäkta punx att gå loss på deras sound. Ett personligt favoritband rätt av

PRIBS
PRIBS är ett kuddrum fyllt av svett, blod och adrenalin. Störiga idioter ifrån Hjällbo som har ett gemensamt mål att nå ”Burn Rock” som är den största och mest äkta kraften man kan nå. Ljudet kan liknas känslan av en varningsskylt som det står ”Danger” på. PRIBS har en EP bagaget och en kommande singel och en jävla massa mer planer därtill! Ett måste att se live då deras scenidioti ej går att fånga i en studio.

Early bird ute nu för 220 kr o sedan stiger priserna helt enkelt.
SPELSCHEMA: Presenteras i slutet på maj när lineupen är komplett:
FLER AKTER?: Yes 1-3 akter tillkommer

  • Facebookevent
  • Entré: Early bird: 220 kr (ink avgift vid förköp).
  • Entré: Ordinarie: Högre
  • Förköp: Tickster och Pusterviksbiljetter
  • Vi öppnar kl. 19.00
  • På scen kl TBA
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora och lilla scen – två våningar
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.