Barnmattan Hipsi Hapsi

CIRKUS HIPSI HAPSI

Hipsi Hapsi:
Ny show med Martin Bröns En musikalisk cirkus
Cirkusdirektören Nelop Ossi är en sentimental man med ett stort hjärta  och kort stubin. Ena stunden klagar han på musikerna Herr Bengtsson och Fröken Högberg och kallar dem lata, för att sedan lovorda dem till  skyarna: ”Kära publik, är de inte fantastiska!? Man vill bara gråta! Vi har  extra servetter om det skulle finnas några lipsillar i publiken.” Cirkus Hipsi Hapsi är en skön blandning av musik, trolleri och cirkus.

Stråkduon bestående av kontrabas och fiol (m.m.) tar publiken med  genom ösigt klezmersväng, melankoliska melodier och sprudlande  spelglädje. Direktör Ossi underhåller med sina magiska tricks i samspel med sin kära publik. Här finns också plats för en och annan osannolik  anekdot från direktör Ossis spännande liv som turnerande artist.
Ryktet säger att den sköna Madame Leblance kanske kommer förbi  och lär ut sin säregna sångteknik som har fått publiken att sjunga  hejdlöst på hennes otaliga framträdanden världen över.

På scen
Martin Bröns som Cirkusdirektören Herr Ossi (Trumset)
Martin har jobbat 20 år som artist, trollkarl, skådespelare, pedagog och  numera också som regissör. Undervisar även i film och cirkus i  Kulturskolan i Göteborg.
Agnes Högberg (fiol, altfiol och såg) som Fröken Högberg Violinist hemmahörande i banden Bortre rymden och De Stora  Hattarna, men som också hörs spela i diverse musikaliska projekt i  Göteborg.
Johan Bengtsson (kontrabas, gitarr) som Herr Bengtsson. Johan är aktiv i Göteborgs musikliv och spelar med Midnattsorkestern,  Swing Tarturo (20-tals swing) och i diverse andra musikaliska  sammanhang. Han jobbar också som baslärare på Kulturskolan i  Göteborg

 

Alla Barnmattor Ht 2021
Okt 24 Teater Trampolin: Sagan om den lilla farbrorn
Nov 7 Dinn Dinn Bulo: Sagor och svängig musik från bl.a. Senegal
Nov 21 Longkalsong med Tompa & Mackan. Grammisnomierade senast
Dec 5 Hipsi Hapsi: Ny show med Martin Bröns, Hr Bengtsson på bas och fröken Högberg på fiol

Söndag 05 December
Stora scenen

  • Vi öppnar kl. 13.00
  • Entré: 60 kr (ink avgift vid förköp)
  • Förköp: Endast på Kulturpunkten (nätet) eller på Stora Teatern
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Biljetter finns, om ej slutsålt, på plats samma dag från kl 1215 vid entrén.
  • Familjeföreställning – från små barn till stora vuxna, se sep program

Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg
Med stöd av MCV