Black widow party

Black Widow Party


På Internationella kvinnodagen arrangerar Klubb Död och Freestyle Events i samarbete med Subkultfestivalen 2 konsertkvällar för att hylla och främja jämställdhet inom musikbranschen. Fredag i Stockholm och lördag i Göteborg.
Kvinnor/ickebinära får mer sällan rampljus inom musikscenen generellt och vi arrangörer har makt och ansvar att förändra detta ihop med ER besökare. I vissa subgenrer är det svårt att hitta kvinnliga artister och vi hoppas kunna förändra detta genom att stötta de som finns och inspirera fler att skapa musik och starta band.


Live på scen:
PRETTY ADDICTED (UK)
GRABYOURFACE (FR)
AUX ANIMAUX
+ tba
Kom och njut av fantastiska band från olika delar av världen och snacka jämställd musikscen med varandra och oss arrangörer. Vi kommer på olika sätt belysa temat under kvällen och hoppas kunna väcka både debatt och inspiration.


▲ PRETTY ADDICTED (UK)
– “Dance-Punk” clownkaos, Pretty Addicted är en virvelvind av oöverträffad energi och rå aggression. Distinkta sång, mörka ljud och feta breakbeats, de sticker verkligen ut från vilken publik som helst och ändå passar de på något sätt in på vilken plats som helst och gör den till sin egen! Elektronisk musik genom en tung lins, detta är en artist som du både måste uppleva på CD för känslorna och leva för “in your face”-attityden! Det är allt nere i det hädiska syratripp-kaninhålet med PA och texterna är lika viktiga och ärliga som själva musiken.  Med fans (eller “Crackheads” som de är så kärleksfullt kända som) från alla samhällsskikt, föreslår vi att du följer dem till ett underjordiskt rave i Satans lya…


▲ GRABYOURFACE (FR)
– grabyourface är den franska producenten Marie Landos nu-goth darkwave-projekt. Trots uppvuxen med hårdrock och black metal är det inom gothmusiken som Marie avslöjar sig musikaliskt, influerade av artister som Nine Inch Nails, Gary Numan, Lorn och Boy Harsher, men även Portishead, Prayers, Lana Del Rey och många andra. Grabyourface fick erkännande i Europa för sina intensiva och känslomässiga liveframträdanden och för att ha delat scen med band som Covenant och Empathy Test. De har också gjort sig ett namn internationellt, för sina samarbeten med många artister från den alternativa scenen (Moris Blak, Caustic/daddybear, Covenant, Viva Non, etc.), och har nyligen anslutit sig till det amerikanska skivbolaget Negative Gain Productions.


▲Aux Animaux (SE)
Aux animaux är en darkwave artist som är bosatt i Stockholm. Hennes låtar, som drar sin inspiration från 80-tals musik och skräck filmer samt det ockulta. De understöds av mörka synthslingor och en säregen sång samt kusliga theremin toner.
Bakom aux animaux är Gözde Düzer som föddes och växte upp i Istanbul, Turkiet. Hon flyttade till Sverige ungefär för 14 år sedan. Hon är en självlärd musiker som arbetade som professionell basgitarrist under flera år innan hon flyttade till Sverige. Som aux animaux hon sjunger och växlar mellan theremin och basgitarr på scenen. Thereminen som hon upplever som sin magiska kraft är det enda instrumentet som spelas utan att röra på det.I samarbete med Subkult: www.subkultfestivalen.se

https://grabyourface.bandcamp.com/album/haine-x-guillotine

Fredag 08 Mars
Stora scenen

  • Vi öppnar kl. 19.00
  • På scen ca kl. 20.00
  • Entré förköp: 305 kr (ink avgift vid förköp)
  • Entre dörren: 320 kr
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget