Digital Festival, Stödfest – Musikens Hus

Lördag 2 Maj

Vi på Musikens hus bjuder in till en digital festival där artister och band från olika genres sluter upp för att tillsammans stötta huset och hålla de lokala scenerna levande!
Ta hand om varandra så ses vi genom skärmarna, tills dess att vi kan ses igen på Musikens Hus och uppleva musiken live, på riktigt, som det ska vara.

”I mitten av mars slog pandemin till med full kraft, människor blev mer eller mindre skräckslaget medvetna om den osynliga faran covid 19 virus. För oss på musikens hus som varje dag jobbar och ger allt för att våra gäster skall trivas och njuta av besöket, vare sig det gäller en konsertupplevelse eller vegetarisk lunch i hängmattan, blev det en brutal upplevelse. Våra gäster försvann i mycket snabb takt, konserter ställdes in i rasande fart. I stort raderades vårens fullspäckade program ut på några få dagar.
Våra fantastiska timanställda var de första som fick besked att det inte blir nåt mer jobb i vår, efter ytterligare dagar samlade vi personal och ledning i möte och efter lite resonemang fanns endast en sak att göra – minimera de ekonomiska skadorna genom att stänga ner huset. Pandemin hade tillfälligt knockat oss…

Mycket jobb fortgår nu på huset med ombokningar av konserter, ekonomisk genomgång, kontakter med arrangörer, myndigheter, fastighetsägaren, biljettköpare, oroliga kunder och musikens hus vänner som undrar hur det går för oss , samt alla musiker som repar på huset och replokalinnehavare.

Allt detta jobb görs idag oavlönat , då vår ekonomi är extremt sårbar pga stora inkomstbortfall.

Vi hyllar vår personal som i denna tid kliver ut i arbetslöshet, men med en järnvilja att musikens hus skall komma tillbaka med full kraft och åter blomstra som det fantastiska unika kulturhus det är, och än mer verka för musik, kultur, vegetarisk/vegansk mat , grön energi, fantastiska möten och upplevelser

Det är helt och hållet vår underbara personal som arrangerar denna stödgala för Musikens hus.

Vi känner ödmjukhet och tilltro till den kraft som kultur i alla dess former ger och är säkra på att vi kommer att resa oss igen, om än kanske på nio men då jävlar..”

Styrelsen Musikens Hus – April 2020


Länken för livestreamen hittar ni på Musikens Hus facebooksida & Gaffas facebooksida samt kommer att delas i vårt fb event.
Spelordning och ny information hittar ni säkrast på eventet!
https://www.facebook.com/events/1168714403474972/

LINE UP:
(Utan inbördes ordning)
🔸EBBOT & MCFAUL
🔸KAPTEN RÖD
🔸SLOWGOLD
🔸ANDREAS CHADIEN
🔸BERG & BEDRAGARE
🔸DAN VIKTOR
🔸KVASAR
🔸LÅNGFINGER
🔸MATHILDA BRINK
🔸ORKAN
🔸PHILIP FRITZ & REPUBLIKEN


För att stödja oss, swisha din gåva till: 123 599 28 47 TACK❤️