Festival Latino 2019

Fredag 10 Maj

Festival latino i Göteborg välkomnar alla konstnärliga uttrycksformer – exempelvis latinamerikansk dans, musik, konst, film, litteratur och poesi. Under festivalen kommer festivalen även att erbjuda olika workshops och seminarier med både traditionell- och samtida kultur.
Festival Latino i Göteborg arbetar med att förebygga fördomar, rasism och attityder som relaterar till utanförskap och festivalen skapar en mötesplats för integration, gemenskap och förståelse mellan människor. Vi vill uppenbara och sammanföra det latinamerikanska mångfaldiga kulturarvet och skapa interkulturella broar mellan Sverige och länderna i Latinamerika.
Två dagars fest, mer info se festival hemsidan. Välkommen till en fest för alla!

Start i Hängmattan
18.00-20.00
POETAS FESTIVAL LATINO 2019
AMERY REY TUESTA


Stora Scen 20.30-0200

20:30 LILIANA ZAVALA TRIO
Liliana är slagverkare, sångare, låtskrivare, konstnär och producent. Född och uppvuxen i Córdoba, Argentina. Genom sina resor runt om i världen har hon hämtat influenser från många olika musikgenrer och traditioner så som latinamerikansk folklore, salsa, rock och latinjazz.


​21.15 JAAS NEWEN
Låtskrivare och rapare. Född och uppvuxen i Chile tillhör hon ursprungsbefolkningen Mapuche. Hon framför sina texter både på mapuzungún och spanska. Jaas vill med sin musik ta tillbaka, bevara och försvara ursprungsfolkens kultur och rätt att utrycka sig. Jaas kommer att presentera sitt nya album Piwke, ett album som förbinder Mapuche kulturen, Hip-hop och moder jord.


22.30 CRESSENTO
Bandet bildades i Göteborg 1995 av musiker som har sina rötter både i Sverige och i Latinamerika. Efter att ha tagit en längre paus är de tillbaka med nyskriven musik som de kommer att framföra för första gången på Festival Latino 2019. Musiken de spelar är latinfolkrock med texter som handlar om livet, kärleken och kampen mot orättvisor.


23.45 RAUL LARA Y SUS SONEROS
Grammisnominerade kompositören, sångaren och percussionisten Raul Lara uppträder med ett drömteam av kubanska och svenska musiker. Musiken de framför heter son som är en traditionell kubansk musikstil. Traditionell kubansk musik av Raul Lara och sus soneros, resultatet  är ren kubansk glädje, Raul Lara y sus soneros.

  • Entré: 150 kr (plus avgift vid förköp).
  • Förköp: Billetto
  • Vi öppnar kl. TBA
  • På scen kl 18
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.