Göteborg Folk Festival

Göteborg Folk Festival 2022


 SPÖKET I KÖKET[SE/DK]

Mycket har sagts om Spöket; gangstafolk, ”tvättäkta orkester”, barnmusik för vuxna, ett kärleksbarn mellan besinningslöst umpa-bumpa  och raj-raj på logen, mm. Bandet har gjort otaliga konserter omkring i Norden och Europa, på såväl stora folkfestivaler som på  pubar, nattklubb, i trädgårdar, på kaféer och i kyrkor. Ingen målgrupp har ännu kunnat sitta still!
Musiken är från nordiska och kanadensiska folkmusiktraditioner och egna bitar i traditionell stil, allt arrangerat för Spökets kluriga sättning.
Kvällen till ära kommer bandet ha skivsläpp för det nya albumet Kurbits & Flames!TRIO SIGNAL

Tre musiker med olika musikalisk och kulturell bakgrund skapar ett spännande interkulturellt musikaliskt möte och bjuder publiken på en oförglömlig upplevelse. Tillsammans skapar de en livfull repertoar; en musikalisk dialog mellan kurdiska, persiska och indisk musiktraditioner.

Musiken som uppstår  är som en frisk vind av blandade tonspråk, rytmer och uttryck som tydligt visar att musik mår bra av att mötas, blandas och delas med. I denna suggestiva konsert förflyttas vi till det urgamla Persien, bland annat med hjälp av stränginstrumentet tanbour som existerat i princip oförändrat i 5000 år.

Medverkande; Maryam Javidmehr – tanbour, oud, Avin Omar – sång, saz, Prabhat Das – tablasGÖTEBORGS ALTERNATIVA ORKESTER

GAO är en orkester med stort register som kan bjuda upp till dans likväl som till ett meditativt lyssnande. I sitt sökande efter ett eget sound integreras olika instrument och traditioner. Orkestern har funnits sedan 2014 och under ledning av Jorge Alcaide och ett medlemsantal som varierat mellan 20 och 35 musiker har GAO tänjt på gränserna inom orkesterformen.
Med hemliga gäster och genom ett urval av GAOs repertoar, improvisationer och interaktiva delar kommer GAO denna kväll att berätta sin egen historia.

Plats: Stora Scen, Musikens HusHAMRAAZ [IRN/FR]

Hamraaz hämtar sin inspiration från modalitetens skönhet, ur dudukens dynamiska karaktär och tanbourens rika rytmer.
Duon bjuder på en blandning av gamla sånger, traditionell och egenkomponerad musik inlindad i ett samtida och egentolkat uttryck.

Medverkande: Khorshid Dadbeh – tanbour, tar, setar, baglama Lucie Lelaurain Rosann – flute, duduk

Scen: Café HängmattanEFRÉN LOPÉZ & CHRISTOS BARBAS[ES/GR]

Efrén López och Christos Barbas delar 18 år av musikerskap och vänskap. Under denna period har de samarbetat i ett flertal projekt och album, grupper som L’Ham de Foc, Yeden, Aman Aman, Abracadabra och otaliga konserter i Labyrinth Musical Workshops på Kreta och på andra håll.
På det nya albumet Atlas återknyter de två musikerna med kraften i det akustiska duoljudet och dess enkelhet, genom en serie av i första hand nya kompositioner och även melodier som kommer från medeltida och ottomanska klassiska traditioner med mycket utrymme och tid tillbringad i textural och minimal improvisationer.
Genom år av ömsesidigt samspel och delad kunskap har duon utvecklat ett slags gemensamt ordförråd, ett lexikon baserat på de musikaliska discipliner som var och en av dem har studerat parallellt, som står bredvid varandra på många punkter, kombinerat med omfattande utrymmen för improvisation, tystnad och meditation.

Medverkande: Efrén López – lavta, rabab, ogur saz, fretless guitarr Christos Barbas – ney, lavta


Fler artister på väg, mer info på GFF:s hemsida: https://www.goteborgfolkfestival.com/


Göteborg Folk Festival startade 2019 och är en tre dagar lång festival med folkmusik från hela världen. Festivalen erbjuder något för alla –  för utöver en mängd olika konserter kan man även ta del av spännande workshops, spel till dans, jamsessions, artistintervjuer, god mat och dryck, låt- och danskurser, panelsamtal och barnföreställningar.

Festivalen inleds traditionsenligt på Folkmusikkaféet Allégården med konserter, kurser och dans på nordisk tema, för att sedan sprida sig vidare med folkmusik från hela världen på scener, caféer och pubar runt Stigberstorget.

Boka in 2 – 4 september!

3 september stor fest på Musikens Hus

Lördag 03 September
Stora scenen

  • Vi öppnar kl. 18.30
  • På scen kl. 19.00
  • Entré: Olika priser se bokningslänk
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget
Arrangemang i samarbete med ABF Göteborg