Kaja + Tibble transsibiriska

KAJA + Tibble Transsibiriska

Oopa!
Vi har lyckats få till en av höstens hetaste och ballaste kvällar redan i vår första startmånad!! Missa inte denna kväll fylld av glädje, eufori och sväng. Kom och njut av två av Sveriges främsta liveband med stor erfarenhet i bagaget och ett enormt spelsug – och som nu länge längtat efter att få ösa kärlek över oss.Kaja låter sin musik få rymma ett brett spektrum av känslouttryck och en kreativ mix av olika influenser.

”Kajas dörr är inte halvöppen, den är vidöppen för olika musiktraditioner, med nyfikenhet, generositet och ett stort musikaliskt mod tar de sig an uppslag och influenser från skilda håll.” – Bo Bjelvehammar, Magasin Opulens 4/3 2019 (om albumet Origo 2019)

Under drygt 15 års samspel, på otaliga internationella turneer och flera album har Kaja skapat en korsbefruktad och hänförande mix av olika musikaliska uttryck i nya originalkompositioner. Rötterna hämtar näring i Östeuropa, men grenarna växer sig allt vidare ut i gränslandet mellan olika musiktraditioner. Vidsynt och nyfiket har de låtit musiken få ta sina egna vägar från klezmer, rumänskt och balkanskt till tango, svensk, amerikansk och keltisk folk, afrogroove, jazz, pop, fri improvisation, electronica och stråk av filmisk kammarmusik. Resultatet är en egenartad dynamisk kammar-världsmusik med överraskande vändningar i komposition och arrangemang, där musikerna möts i ett högkänsligt samspel och ett lekfullt, kraftfullt och själfullt uttryck.

Kaja har framträtt på festivaler, konserthus, kulturhus, jazzklubbar, skolor, bröllop, kyrkor och teaterscener i Sverige, Danmark, Tyskland, Holland, Österrike, Kanada och Sydkorea samt gjort en mängd liveframträdanden i radio P4 och P2. De har släppt fyra fullängdsalbum, Krackel 2007, Rust 2010, Tre Trappor Upp 2013 och Origo 2019. Gruppen har även gjort musik för film och teater.

”Gorgeous…/… Beautifully, sometimes akin to the velvety sound of Poland’s Kroke.”
– Andrew Cronshaw, F-Roots (om albumet Rust 2010)

Livet Nord – violinquinton (femsträngad fiol)
, Camilla Åström – dragspel och piano, Daniel Wejdin – kontrabas

Kaja – hemsida: www.kajatrio.se


”En kompromisslös nyfikenhet och gränslöshet som gör att det sticker ut i Balkanmängden. Domra-plinkande, sång på svenska, dramatiska balladberättelser och klezmerliknande eufori knådas ihop till en kompott som gör att det rycker såväl i ben som i hjärtmuskeln.” – Lira om albumet SWEDISKO (2019)!

Tibble Transsibiriska är ett av Sveriges största och i särklass mest uppskattade gypsy/balkan-band, som fått publiken att dansa hejdlöst både i Sverige, Europa och Kina! Med rötter i svensk musik och en stor passion för romsk musiktradition och Balkanmusik, skapar de ny musik som vittnar om kraften i att hämta inspiration över kulturella gränser! Deras originalkompositioner, liksom deras liveframträdanden, glöder av lekfullhet, driv, virtuositet och spelglädje.

Albumet DUJ (2017) kallades bl.a. ”ett av årets mest spännande album” i Musiktidningen fRoots. Det hamnade också på radiolistan Transglobal World Music Chart och har spelats på radiostationer över hela världen! 2018 släpptes ett remixalbum med remixes gjorda av några av Europas bästa Balkan DJ’s och producenter TT turnerade i hela Europa och Kina med spelningar på festivaler och klubbar. Boomtown Fair (UK), Pannonica Folk Festival (PL) och Asia World Music Festival (CN) för att nämna några.

NYTT ALBUM: SWEDISKO (2019)
2019 släpptes det kritikerhyllade albumet Swedisko (som betyder ”svensk” på romanes). Titeln är en lek med språk, etnicitet och identifikation.

The greatest Gipsy Music from the smallest village:
Johan Testad – Sång och gitarr, Jonas Runefelt – Domra och sång, Martin Kjellgren – Trummor och sång, Emil Rotsjö – Fiol, gitarr och sång, Lina Langendorf – Saxofon och sång, Sergiusz Markowski – Dragspel och sång, Stian Grimstad – Tuba

Tibble hemsida: http://tibbletranssibiriska.se

Fredag 24 September
Stora scenen

  • Vi öppnar kl. 20.00
  • Entré: 310 kr (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.

Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg

Biljett kan även köpas på Pusterviksbiljetter / Järntorget