Kofia

Kofia, CD-släpp fest

Kofia · Jag skrev ditt namn…
George Totari har sedan 1970-talet skrivit och, tillsammans med en lång rad vänner och musikanter, framfört sånger på svenska och arabiska till stöd för det palestinska folket och andra kämpande folk i världen.

Han har med gruppen Kofia gett otaliga konserter bl. a. i de nordiska länderna, Tyskland, Iran och Tunisien. Sångerna finns samlade på fyra skivor. Flera av dessa sånger har spridits över världen, t. ex. ”Palestinas dotter” och demonstrationssången ”Leve Palestina”, som också har översatts till flera språk.

Under senare år har George i samarbete med vänner producerat en rad nyskrivna, mycket starka sånger om sorg och förtvivlan över hemlandet som sargats, men också om det hopp och den styrka som vi kan få genom musiken, dansen och inte minst genom kärleken och solidariteten mellan människor. Flera av sångerna har framförts av Kofia vid spelningar genomförda i solidaritet med det palestinska folkets kamp för mänskliga rättigheter och rätten till sitt land, bl. a. stödkonserter för Ship-to-Gaza-kampanjen, Frihetsteatern i Jenin, och Fredsloppet i Göteborg till stöd för palestinska organisationer för civila rättigheter.

MUSIKER:
GEORGE TOTARI, MARIA STELLAS, MARIANNE HOLMBOE, MARIE FRANSSON, BO STENHOLM, DAVID BÄCK, MATS LUNDÄLV, MICHAEL ANDERSSON, MICHAEL KRÖNLEIN, STEFAN ABELSSON, STEFAN ENGBERG

 


CD SLÄPP
Michael Thorén – inspelning /mix på Studio Fabriken,
Hans Fahlberg (cover) Raed Alqetnani (bild), Peter Lloyd, Mari Totari (foto)
med hjälp av: Lisbeth Nowotny, Livet Nord, Leonor Palazzo, Gunnar Petersson

Tordag 28 April
Hängmattan

  • Start kl. 20.00
  • Hängmattan
  • Ingång Karljohansgatan 16
  • Meny & bar.
  • Starta kvällen tidigare med en god middag eller en öl. Se under ”Hängmattan” för öppettider och meny

Arrangemanget i samarbete med ABF Göteborg