Long live Live

Long Live LIVE


Long Live LIVE, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, bjuder in till en kväll i headbangerns tecken! Vårt mål är att främja Göteborgs livescen genom att låta nya, mindre kända akter dela scenen med etablerade artister som tillsammans ger en helkväll att minnas med rock och metal! Denna kväll har inte mindre än 5 band att locka med, toppade av legenderna i Göteborgs egna Dream Evil! Så ta med polarna, ta en bärs och höj era glas för det mäktigaste vi har: Livemusik!
Spelande band: Dream Evil, Cowherence, Restorya, Descalier, Blodmärkt, Dream Evil


Dream Evil
Det Svenska Heavy Metal-bandet Dream Evil, som tagit sitt namn från Dios album från 1987, startades av den inom Metal-kretsar kända svenska musikproducenten Fredrik Nordström, en av de mest produktiva melodiska Death Metal-producenterna i landet. Bandet bildades 1999 tillsammans med Firewind-gitarristen Gus G, och inom kort utökades bandets medlemmar med sångaren Niklas Isfeldt, basisten Peter Stålfors och trummisen Snowy Shaw. Dream Evil släppte sitt debutalbum DragonSlayer via Century Media Records våren 2002 följt av turnéer tillsammans med Hammerfall och Blind Guardian.
Gruppens andra fullängdare Evilized släpptes vintern 2003 och The Book of Heavy Metal släpptes på våren året därpå. Gus G lämnade bandet kort efter att det senare albumet släppts och ersattes av Mark Black. 2006 slutade Snowy Shaw som ersattes med Pat Power som gjorde sin studiodebut med Dream Evil samma år med albumet United. Mark Black lämnade gruppen 2007 och ersattes av Daniel Nilzén, alias Dannee Demon, som medverkade på bandets femte studioalbum, 2010 års In the Night. Mark Black återvände 2013 och medverkade på bandets sjätte album som släpptes våren 2017 med det passande namnet Six. Efter tretton år i Dream Evil beslutade sig Pat Power för att lämna bandet 2019 och ersattes av Sir N.

https://artist.sptfy.com/OTKh
https://www.facebook.com/DreamEvilOfficial


Cowherence
Cowherence är ett female-frontat melodiskt metalband från Göteborg. I sina melodiska och tunga låtar hämtar de inspiration från band som Evanescence, Killswitch Engage, In Flames, Halestorm och Avenged Sevenfold. Bandet bildades av Lisa Eugenia (sång) och Marcus Elton (trummor) under 2020. De fick senare samma år sällskap av Carl Bergevald (gitarr) och Jonas Gerdin (bas) och kvintetten blev komplett 2021 när Jonas Millqvist anslöt. Cowherence släppte sin första EP ”Follow Me” den 18e juni 2021 och har sedan dess släppt ytterligare en EP samt 3 singlar.
https://linktr.ee/cowherence


Restorya
Restorya är ett melodiskt rock/metal band med sina rötter i Göteborg. Tillsammans har de släppt 6 singlar och en EP med ett fullängdsalbum på G! Deras sound berikas av deras breda bakgrund inom musik och de levererar ett stort, pampigt och tungt sound som är omöjligt att ignorera!
Bandet består av Jonathan Björck på sång, Mitchell Westberg på trummor, Anders Laurell på gitarr, Mikael Engdahl på bas och David Winde på gitarr.
https://linktr.ee/RestoryaBand
http://www.restorya.se 


Descalier
En vis man sa en gång: ”Det är bättre att spela högt och bra än lågt och dåligt.” Det är ett mantra som Descalier från Göteborg tog till sig redan från början när de bildades. Garagerock med blues-känsla och melodier som sätter sig på hjärnan.
Efter släppet av sitt debutalbum under 2021, har bandet decimerats från en kvartett till en trio. I samma veva har de antagit en mer mörkare ton, men med en bibehållen känsla för Rock’n’roll, blues och hookiga refränger.
https://linktr.ee/descalierband


Blodmärkt
Blodmärkt är ett nystartat band från Varberg som blandar brutal metal med folkliga och trallvänliga melodier.
Deras första EP ”Väsen”, som också är ett konceptalbum, skildrar olika väsen från svensk folktro och är till stor del inspirerat av folkvisor.
I musiken märker man influenser från bland annat band som Finntroll och Månegarm.Blodmärkt består av fyra medlemmar med Ludwig Oleby på bas, Jesper Grundsten på trummor, David B Malmgren på gitarr och Timothy B Malmgren på sång.
https://instagram.com/blodmarkt?igshid=MWZjMTM2ODFkZg==


Arrangör: Restorya

Fredag 24 November
Stora scenen

  • Vi öppnar kl. 18.00
  • På scen kl. 19.30
  • Entré: förköp 225 kr (+ avgift vid förköp) 250 kr i dörren
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.