Manuel Garcia

Manuel Garcia

Manuel García är en framstående chilensk folk-pop-sångare, låtskrivare och gitarrist med en imponerande musikkarriär. Han har vunnit flera prestigefyllda utmärkelser i latinamerika och har tilldelats det chilenska nationella musikpriset inte mindre än två gånger, tack vare sina enastående bidrag till musikvärlden. Garcia har även haft äran att samarbeta med flera storartade latinamerikanska artister, såsom Silvio Rodriguez, Pedro Aznar, Mon Laferte, Calle 13, m.m.
Nu är Manuel García tillbaka i Europa och besöker Göteborg och Musikens Hus med sin världsturné ’50 år’, vilken har en djup symbolisk betydelse, då den markerar 50-årsdagen av den ödesdigra militära statskuppen i Chile. Denna historiska händelse präglades av tragiska följder, där många chilenare mördades, tusentals arresterades och hundratusentals andra tvingades i exil. Under den mörka perioden i Pinochets diktatur växte Manuel upp och utvecklade sitt musikskap. Tillsammans med många andra intellektuella och vänstersympatiserande musiker tvingades han använda metaforer och symbolik i sin musik för att undvika att leva i doldhet och kunna fortsätta sin musikaliska karriär utan repressalier från diktaturen.
Manuel Garcias musik är idag ett levande exempel på en artist som trots alla odds konsekvent har hållit Victor Jaras och Violeta Parras musikaliska arv levande genom åren.

Varmt välkomna till konserten, där ni inte bara kommer att få uppleva denna enastående musiker, utan även få ett tillfälle att reflektera över den betydelsefulla historiska händelsen och dess påverkan på både det chilenska folket och Manuel Garcías musik och karriär.


Support: Jorge Alcaida


Arrangör: InterCulture
Med stöd av Gbgs Stad och i samarbete med: Chiles Konsulat i Gbg. Témpera Producciones
i Barcelona, Spanien, Musikens Hus i GBG och Billetto tickets.


Insläpp: 19:00
På scen: 20:00
Biljetter från 180 kr + Service

Torsdag 07 September
Stora scenen

  • Vi öppnar kl. 19:00
  • På scen kl. 20.00
  • Entré: från 180 kr (+ serviceavg)
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.