Lilith Evekonsert för Musikhjälpen

Tisdag 3 December

Välkommen till en kväll för Musikhjälpen med Musikföreningen Lilith Eve
Kom och lyssna på tre unika röster och låtskrivare!
Musikhjälpen 2019: Årets tema är Sex är inte ett vapen, bidrag går till att arbeta mot sexuellt våld i krig, och stöd till offren.
Digital insamlingsbössa: Här ger du ett bidrag


Sue Sergel, född ett stenkast från Penny Lane i Liverpool, har ett gediget förflutet på den svenska bluesscenen. Med sitt uttrycksfulla musicerande blev hon på 80/90-talen en av Sveriges främsta bluesröster och bluestolkare.

Numera uppträder hon tillsammans med fantastiska Jimmy Olsson på ståbas och Erik Ivarsson, gitarristen som syns alltmer på den göteborgska musikscenen med sitt alltid nyskapande och virtuosa spel. Med denna konstellation har Sue lämnat traditionen bakom sig och skriver låtar i americana-genren: modern amerikansk musik med inslag av blues, country, folk och jazz.

Ikväll uppträder Sue tillsammans med Erik. Duon kommer att spela blandat: gamla låtar och kanske nåt från nya albumet som beräknas vara klar till våren – och som avviker mycket från allt som hon har tidigare gjort!Kristina Grahn är en politiskt engagerad vispoet som lägger in humor och krassa sanningar i texter och berättelser. För närvarande spelar hon in en serie låtar på temat ”En berättelse om en helt vanlig dysfunktionell familj” Kristina är också konstnär och präst.Nenne Panrike skapar experimentell syntmusik med trolsk sång och färg av folkton.  Teman rör sig mellan allt från kärlek till naturen till kvinnors och barns rättigheter och hon är inspirerad av sina år som gatumusikant.


Om Lilith Eve

Lilith Eve är en rikstäckande ideell förening för kvinnliga låtskrivande artister. Föreningen verkar för ett jämställt musikliv tillsammans med flera aktörer, och arrangerar bl a konserter och workshops.  Hedersmedlem är Eva Dahlgren. Facebook: Lilith Eve Official


Musikhjälpen 2019: Årets tema är Sex är inte ett vapen, bidrag går till att arbeta mot sexuellt våld i krig, och stöd till offren.

 

  • Arrangörs hemsida
  • Facebookevent
  • Fri entré
  • Start kl. 19.30
  • På Hängmattan
  • Ingång Karljohansgatan 16
  • Restaurang öppen med a la carte från kl 1700 – Meny & Bar.
  • Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg