Planeta Festival: Invigning & Planeta Pris 2020

Tisdag 27 Oktober


Välkommen, Bem-vinda, Bienvenido! Med brasiliansk bossanova, kubansk bolero och utdelning av pris till ”Årets Inspiratör” invigs Planeta Festival. Fri entré. Evenemanget kommer även att livestreamas.

Årets festival är den 17:e i ordningen. På invigningen delas Planetapriset ut till någon som inspirerat till hur vi skapar inkluderande mötesplatser i ett flerkulturellt samhälle. Vem pristagaren blir meddelas cirka en vecka innan festivalen.

Invigningen, ungefärliga hålltider:
18:00 Insläpp
18:45 Välkomsttal
19:00 Morango
20.00 Planeta Pris
20:30 CorazonadaMorango med Finn Björnulfson, Karolina Vucidolac och Tobias Grim. Foto: Laurry Ramirez.

Morango är trion som spelar brasiliansk musik, med egna kompositioner och av kompositörer som Jobim och Edu Lobo. Trion består av Tobias Grim, Karolina Vucidolac och Finn Björnulfson. Slagverkaren Finn Björnulfson är känd från Håkan Hellströms band och sångerskan Karolina Vucidolac har turnérat i Sverige och Brasilien med Brasilianska toppmusiker sedan 90-talet. Tobias Grim, gruppens gitarrist som har en djup kärlek till brasiliansk musik, har medverkat på flera av Planetas festivaler.
Monika Wade, Corazonada. Foto Ola KjelbyCorazonada är bandet från Majorna som spelar boleros – kubanska sånger om den kärlek som inte längre är, eller som borde ha blivit. Bandets frontfigur, sångerskan Monika Wade är uppväxt med boleron på Kuba. Sångerna framfördes i Havannas danspalats på 50-talet och har sedan spridits i övriga latinovärlden. Nu förmedlar Corazonada traditionen vidare och låter passionen väcka drömmen på nytt. Övriga bandmedlemmar: Jorge Alcaide på gitarr och quinto, Jonas Franke-Blom på kontrabas och cello, Rolando Ardiles på bongos och Klas Nilsson på trumpet.


Arrangemanget kommer att genomföras enligt de Covid-19 restriktioner som gäller. OBS begränsat antal platser!!
Evenemanget äger rum på Musikens Hus, i stora konsertlokalen. Restaurang/bar är öppen och det är bordsplacering som gäller.


  • Fri entré! Begränsat antal platser, kom i god tid!
  • Vi öppnar kl. 18:00
  • Vi stänger 22:00
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.
  • Arrangör: Planeta Festival Festivalens Hemsida >>>
  • Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg