Forum för Poesi och Prosa: Tillstånd

Forum för Poesi och Prosa: Tillstånd

 


Tema Tillstånd med Lina Wolff, Lina Ekdahl, Mikael Yvesand, Sayam ChortipLina Wolff debuterade 2009 med novellsamlingen Många människor dör som du. Hennes tredje bok, De polyglotta älskarna (2016) hyllades av en enig kritikerkår och belönades med bl. a. Svenska Dagbladets litteraturpris och Augustpriset. Hösten 2022 utkom Lina Wolffs fjärde roman, om denna skrev Aftonbladet följande: “Djävulsgreppet är en övertygande text som helt säkert kommer att väcka debatt. Inte minst för att den så konsekvent synliggör det kvinnohat som breder ut sig på internet och vidare i samhället idag.” ”… årets kanske bästa svenska roman”, skrev Mikaela Blomqvist i Göteborgs-Posten.


Lina Ekdahl är poet och dramatiker, bosatt i Göteborg. Sedan 1984 har hon läst sina dikter inför publik, i och utanför Sverige. Hon debuterade i bokform 1994 med diktsamlingen fram på dagen. Lina Ekdahl har alltid fått mycket uppmärksamhet för sina böcker, och uppskattning för sina läsningar, men 2012 nådde hon en större publik med den blåvita diktsamlingen Diktsamling. Hon har skrivit dramatik för både barn och vuxna – och arbetat med och skrivit för radio, bl.a. för Tankar för dagen, Kulturradion och Obs. Våren 2022 utkom hennes åttonde diktsamling Du är inte full du är fylld.


Mikael Yvesand debuterade i november 2022 med Häng City, en uppdaterad äventyrsroman där äventyret egentligen är någon annanstans. Den prepubertala jargongen är på kornet, både som läte och den kliande oro den döljer. “Häng City är en sinnlig, tonsäker och bitvis underbar debutroman, ett litet utsnitt ur en tid som i efterhand skulle visa sig viktig men som så ofta förstår man det inte förrän efteråt”, skrev Aftonbladet och Jonas Thente på Dagens Nyheter utsåg den till årets roman när 2022 års svenska litteratur sammanfattades.


Sayam Chortip är poet med bakgrund inom slampoesin. Han debuterade 2015 med diktsviten Dis. Mellan 2017-2019 var Chortip en av de drivande bakom poesipodden Poesijakten – en pod om och med poesi. 2022 utkom poesiljudboken Omfamningen. I denna läser poeten sina egna dikter som mixas tillsammans med Johan F Källmans suggestiva ljudlandskap. Chortip är nu aktuell med diktsamlingen Sångerna som aldrig skrevs. Han tilldelades Johnie Paikin- stipendiet 2022 för att han ”vägrar låta glöden slockna”.

Onsdag 01 Februari
Stora scenen

  • Vi öppnar kl. 18:00 för de som köpt förköp, ca 18:30 för övriga
  • Start på scen kl. 19.00
  • Entré: 90 kr, 60 kr för studenter, medlemmar i FCV och läsecirklar
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget