Riga Tiger + support Raketklubben

Riga Tiger + support Raketklubben


Realismpop har alltid varit Riga Tigers signum.
I Göteborgsbandets musik vävs livets stora berättelser ihop med små betraktelser från vardagen, skimrande syntar och studsiga gitarrslingor. Och i de där små vardagliga betraktelserna, som vid en första anblick verkade betydelselösa, går det plötsligt att urskilja ett stråk av magi.
Sedan debutalbumet ”Jag håller inte om din åsikt och är beredd att döda dig för den” (2017) har Riga Tiger gjort sig en självklar plats på Sveriges indiescen. Hyllningar har haglat från bland annat DN, P3, PSL, GAFFA och med utsålda spelningar på bland annat anrika Pustervik och Debaser i Sthlm har bandet under en lång tid spelat sig till en trogen följarskara. 2022 markerade en annan milstolpe i bandets karriär då albumet ”Vad ska du göra med din så kallade mänsklighet” vann priset ”Årets pop” på Manifestgalan.
Nu är Riga Tigers aktuella med sitt fjärde album och bok ”First day of spring för livet”.
Tusentals folkölskonnässörer kan inte ha fel: Återförtrolla vardagen – lyssna på Riga Tiger.


Support: RAKETKLUBBEN
Raketklubben – popbandet från musikmeckat Borlänge – gjorde redan 2018 sin hembygd stolta med den storslagna debutsingeln Industristad. Bandet bröt ny mark i Sverige när de under 2020 släppte sitt debutalbum och mottogs av unisona hyllningar från norr till söder.
Med starka poplåtar som Astronaut och Is i magen/Is i hjärtat
nominerades debuten till årets pop/rock i GAFFA-priset 2021 och Raketklubben beskrevs i P3 som ett av de viktigaste banden att hålla koll på under året.
Som liveband känns Raketklubben igen genom sin outtröttliga energi och totala scennärvaro. Fram tills idag har de stängt flertalet slutsålda klubbkvällar runt om i Sverige och spelat förband åt svenska poplegender som Markus Krunegård, Avantgardet och Den Svenska Björnstammen.
2023 är Raketklubben aktuella med ny musik. Med ett poppigare sound och självklara låtar bjuder deras nysläppta EP Vuxen & Heartbroken på dansanta hits, personliga berättelser om kärlek och uppväxt samt en hommage till Magnus Ugglas sena 70-tal.


Bädda in spotify iframe src här

Fredag 31 Maj
Stora scenen

  • Vi öppnar kl. 20.00
  • På scen ca kl 21.00
  • Entré: 225 kr (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.

Obligatorisk (bevakad) garderob:
Små handväskor är tillåtna in i lokalen (ca 30×20 cm). Större väskor/ryggsäckar/kassar etc skall hängas in i garderoben.

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget