MUSIKER MOT RASISM – Rösta mer mänskligt

Musiker mot rasism – RÖSTA MER MÄNSKLIGT

Vi satsar stort inför valet på söndagen och bjuder in till en kväll full av musik, brandtal och poesi av olika artister.
Kom och lyssna, dansa, häng och bli inspirerad, och känn gemenskapen med människor som också tycker att vi alla ska #röstamermänskligt i valet den 11 september.

(Arrangör:MMR, Musiker mot rasism)

HELA HUSET, två scener, två barer – massor av folk. Kom !!Tito Salazar Stå upp, konferencier

”Extroverten och ståuppkomikern Tito Salazar äntrar alltid sina scener för att leverera en dos av retorik, till all publik. Genuint blottar han sin egna töntighet för att få folk känna sig coola.”
Vi tillägger varm och inkännande ton med oerhört fin publikkontakt, som gjord för en Musiker Mot Rasism-kväll med andra ord!Nynningen
Nynningen var redan under 70-talet kända som ett band med förstklassiga musiker och år av erfarenhet har gjort dem ännu bättre. Sångerna från 1973 års album För full hals varvas med annat material från Nynningens karriär, som ursprungligen varade 1971-1980.


Rostam Mirlashari (feat. Sofia Högstadius)Lisa Wanlooo
Wanloo har med tidigare singlar som ”Darker” och ”Take Me Down” blivit något av en kritikerfavorit: Hymn skrev till exempel att ”inte sedan vi först hörde Sarah Klang har vi blivit så knockade av en sångröst från västkusten. Lovande är bara förnamnet” och Gaffa utnämnde henne till en artist att ”hålla koll på”. Parallellt med detta har hon också spelat mycket live – bland annat på Reeperbahn-festivalen i Hamburg och som gäst när klassiska göteborgsklubben Woody West firade sitt 20-års-jubileum på Pustervik.
”Shadows” släpps digitalt den 3:e december via Startracks. Vinylen släpps separat den 13:e maj 2022.


SUMIE
(https://www.facebook.com/sumienaganos)


Erik Elias
(https://www.facebook.com/Erik-Elias-226110797727173)BIM


Anja Erika
(https://fb.watch/e4eWQXYK7C/)Eva Borgström
Författare, visskrivare och vissångare. Har bland annat gett ut två CD med eget material – ”Utflykter” och ”Sju feta år”.


Jenny Almsenius
Sångerskan och munspelerskan Jenny Almsenius har sjungit på flera av Musiker Mot Rasisms konserter genom åren.
Jennys musik är en slags blandning av visa, pop och blues på svenska – alltid med den varma rösten och berättande texterna i centrum. Hon har turnerat land och rike runt under många år och hyllats för sin starka scennärvaro, personliga låtar och berörande röst. Utöver den egna musiken tolkar Jenny även andras musik. Under 2022 har hon bland annat medverkat i flera hyllningskonserter till Povel Ramel och synts i SVTs Kulturstudion.


Karl Fimmerstad


Karl Vento


Ras Kerry


Poeter, DJ:s


Ett partipolitiskt och religiöst obundet event som syftar just på att få många att tänka medmänsklighet i sin röst. Arrangerad av MMR i samarbete med Sensus Göteborg, Musikens Hus, m.fl.

Fredag 09 September
Stora scenen

  • Vi öppnar kl. 19.00
  • Stänger 01.00
  • På scen kl. 19.30
  • Entré: 160 kr eller mer…  (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.

Köp förköp på nätet eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget

Ej sålda biljetter finns att köpa i dörren på kvällen