Seven Foot Frank | Skivsläpp | World Sessions

Seven Foot Frank

För att fira vårens sista lunchbuffé på Café Hängmattan har World Sessions bjudit in Malmöduon Seven Foot Frank – som dessutom släpper sin nya skiva!


Seven Foot Frank
Förälskade i det musikaliska soundet från knastriga stenkakor har Malmöduon Seven Foot Frank skrivit ny musik som om 1920-talet aldrig tog slut.
Duon är baserad i Malmö och består av Jonas Frank Jirhamn på sång, tenorgitarr och mellotron samt av kusinen Lukas Lindberg på stämsång, mandolin och femsträngad banjo. Bandet bildades efter att Frank och Lukas möttes på en släktträff och upptäckte att de delade en passion för gamla fiollåtar från bergen i södra USA.
Uppvuxen med endast en asfalterad gård som lekplats har Frank alltid levt i fantasin och vill nu dela med sig av världen han byggt upp i sitt huvud. Genom att föra samman det överjordiska med det traditionella lyckas han att få det osannolika kännas trovärdigt. Förbudstidens Amerika, den stora depressionen och industrialiseringen möter kosmisk skräck, science fiction och magisk realism.
Jonas Frank Jirhamn, som är bandets låtskrivare, är en bekant namn på den amerikanska folkmusikscenen i Sverige och har tidigare spelat med akter som Tall Dark Strangers, Molly på Rymmen och amerikanska Rachel Eddy. Han är även lokalkändis i Malmö som skådespelare och manusförfattare i bla Henrik Möllers populära filmer. Kusinen Lukas Lindberg håller koll på arrangemangen och ser till att inte musiken blir för esoterisk. Han spelar även i Old Time-bandet New Valley Stringband.


Fri Entré men köp gärna skivan!


*Arrangemanget sker med stöd från Västra Götalandsregionen, Kulturrådet, och ABF

i frame in här

Fredag 01 Juli
Hängmattan

  • Start kl. 12.00
  • Hängmattan
  • Ingång Karljohansgatan 16
  • Lunchspelning

Arrangemanget i samarbete med ABF Göteborg