Sista Bossen + Tårkalas


Sista Bossen

Sista Bossen + Tårkalas


SISTA BOSSEN
Det explosiva födelsedagsgrunga-bandet Sista Bossen har blivit synonymt med extremt energifulla liveframträdande där de knappt nuddar marken medans de spelar. Ursprungligen från Malmö, startades Sista Bossen av fem vänner 2014 och de har tidigare släppt två fullängdsalbum och en fullängds-EP via Malmöbaserade Kollektivet Records samt det danska skivbolaget Crunchy Frog, som även ligger bandets kommande release.
I april och maj släpptes de första singlarna ”Fotboll och träskor” och ”För bra för att vara sant” från EP:n Ping som släpps i september 2022. I början av 2023 släpps deras fjärde fullängdsalbum Ping Pong med artwork från den kända svenska konstnären Peter Johansson.
Bandet själva beskriver Sista Bossen som ett yngre syskon som gör allt för att få din uppmärksamhet. Det är högljutt, desperat och konstigt, men någonstans i ett bortglömt hörn av ditt lilla kalla, svarta hjärta finns det trots allt någon slags kärlek för det lilla kräket. Det som började som skumpunk blev till knastrock och har nu muterat sig till födelsedagsgrunga. Det är hetsigt som när du cyklar i nerförsbacke och samtidigt trampar på för kung och fosterland. När det är lugnt (vilket det sällan är) känns det som att ligga helnäck på en tempurmadrass.
Allt detta garneras med opolerade, rättframma texter som antingen ropas ut starkt nog för att kunna överrösta bruset från Öresund, eller viskas lika mjukt som av en liten lärka på din axel. Men varför läsa en massa taskiga liknelser när du kan uppleva det på riktigt? Majoriteten som har upplevt Sista Bossen har tyckt om det, förutom en riktigt sur hårdrockare i Göteborg en gång, men han var också riktigt sur.

 


TÅRKALAS
Göteborgsbandet Tårkalas spelar ledsen musik på svenska, något som dom själva kallar västkustemo med mos. Eller som Gaffa skrev ”Emopunk som med fasta klor griper tag”
Dom har hunnit släppa 2 singlar och har en färsk EP pågång

Lördag 22 Oktober
Hängmattan

  • Vi tar entré från kl. 21.00
  • På Scen kl. 22.00
  • Entré: 120 kr (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • Hängmattan
  • Ingång Karljohansgatan 16
  • Meny & bar.

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget
Arrangemanget i samarbete med ABF Göteborg