Svenska Akademien

Svenska Akademien

Svenska Akademien sätter in spelning i Göteborg 4 december!

Vid månadsskiftet november/december Ger de sig äntligen ut på den klubbturné som skjutis upp ett antal gånger under pandemin.

Och det är en stor glädje att kunna meddela att ytterligare en konsert lagts till i turnéplanen.

Lördag den 4 december kommer vi till ett nyrenoverat Musikens Hus i Göteborg, en lokal som varit platsen för många viktiga steg i vår resa.

Det var till exempel här vi spelade för in av P3 live för första gången. Jag minns det som för jävla nojigt, ända tills jag bestämde mig för att fokusera på den sköna publiken och skita i hur det skulle låta på inspelningen. Det funkade! säger Sture.

Nu äntligen hösten 2021 får vi göra våra framflyttade 20- årsjubileumskonserter inför dansande publik i Skärblacka, Stockholm och Lund. Men ingen turné är komplett utan ett besök i Göteborg.  Så stan där vi alltid haft många vänner och fans, läggs till som avslutning.Hiphopreggaebandet Svenska Akademien släpper nya singeln ”Glider Ifrån Varann” nu på fredag den 27 November 2021 och ger sig samtidigt äntligen ut på sin framflyttade miniturné.

Sture Allén den Yngre om singeln:
”Låten kom ur en känsla av att många i samhälls- och kulturdebatten snackar, argumenterar, vet bäst. Ändå sägs ofta inte ett skit. Så har det väl varit i evigheter. Men idag får konfliktsökandet och glidandet på sanningen en annan sprängkraft. Algoritmerna gör det explosivt. Med sociala medier verkar vi tappa det helt. Alla hakar på – pöbel som elit. Ljuger för varandra med vackra bilder när vi mår skit. Förolämpar och hoppar på människor vi inte känner. Vi glider ifrån varann. I värsta fall leder det till att vi till slut börjar längta efter en stark ledare som ska peka med hela handen. I bästa fall är det bara så jävla deppigt att se och lyssna på.”


Kommande gigs Svenska Akademien:
26/11  Skärblacka, Folkets Hus (Fåtalt)
27/11 Nalen Klubb, Stockholm (Slutsålt)
3/12  Mejeriet, Lund
4/12 Musikens Hus Göteborg
2022:
2/7 Malmö Folkets Park, Skånsk Reggae

Lördag 04 December
Stora scenen

  • Vi öppnar kl. 20.00
  • Entré: 300 kr (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.
  • Starta kvällen tidigare i huset med en god middag eller en öl. Vår mysiga restaurang ”Hängmattan” (annan entré/lokal i samma hus, ingång Karl Johansgatan 16) är öppen onsd-sönd från kl 16.00 + fred-lörd från kl 17.00
  • Om du vill äta i Hängmattan så kan du boka bord här: BOKA BORD

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget
Arrangemang i samarbete med ABF Göteborg
Ungdomar/minderåriga ok i målsmans sällskap. (OBS 13 år och uppåt)