Synvilla Release + Khadavra

Synvilla Release + Khadavra


SYNVILLA
Födda i Borlänge ur pestens kloak är Synvilla den numera Göteborgsbaserade dunderkvartetten som skapar 70-tals- inspirerad psykedelisk hårdrock med lekfulla, lömska och proggiga toner. De kombinerar texter på svenska invävda i mystik, vass humor och samhällskritiska inslag med tunga och gungiga riff som känns ända in i benmärgen.
Den andra september släpptes debutsingeln ’Marinera din själ’ och den 7e oktober släpps bandets andra singel ’Karina med kniven’, hämtad från det kommande debutalbumet ’Långkok å Snabbkaffe’ som släpps i januari 2023. Ett album som avhandlar allt från vardagsnonsens, samhällskritik och mänskliga hjärnspöken – alltsammans med en humoristiskt underfundig och ofta mörk underton. Allt ackompanjerat av ett unikt sound som har saknats på den svenska musikkartan.
Synvilla är Jennie Magnusson på sång och gitarr, Karl Boss på bas, Fredrik Öhrberg på gitarr och David Axelsson på trummor.Med inspiration från Black Sabbath, Witchcraft, The Slits, Dungen och Goat korsbefruktar Synvilla stonerrock med trippiga punkinslag i en psykedelisk mundering. En lagom kombination av stökigt och städat, smutsigt och rent och en måttlig balans av elakt och snällt.


KHADAVRA
”We steal music from a higher dimension” Khadavra gräver ner sig i det undermedvetna för att ge gestaltning åt vad de hittat. De hjälper dig ratta in ett frekvensområde som uppfyller dina känslomässiga och kognitiva behov. Genom musiken kan de uttrycka sin oro och sina känslor kring det moderna samhället och dess konventioner. En tidsresa mellan 70-tal och nutid framför de kontrasten av skrivet material och improvisation.

Fredag 20 Januari
Hängmattan

  • Vi tar entré från kl. 20.00
  • På Scen kl. 21.00
  • Entré: 100 kr (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • Hängmattan
  • Ingång Karljohansgatan 16
  • Meny & bar.

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget
Arrangemanget i samarbete med ABF Göteborg