Tetra

Onsdag 20 Februari

TETRA består av fyra sångerskor från Göteborg med samma lust att dela sånger med varandra. Alla har de mångårig erfarenhet av att sjunga musik från olika folkmusikaliska traditioner. Möt arabisk och grekisk ornamenterad sångstil, Haitipuls och nordiskt gung. Allt i TETRA:s egna arrangemang, som bygger på rytmiska vokalkomp, olika röstklanger och slagverk. Följ med in i TETRA:s magiska musikvärld, där vackra instrument och sånger på språk från olika väderstreck möts.

Tetras senaste CD har blivit grammisnominerade och ikväll är det den som vi firar:

”Lullabies from around the world” : Footprint Records
Kan beställas från: Bo Ejeby förlag >>

”Vackra, melodiska, sorgliga, svängiga. Vaggvisorna från hela världen går faktiskt att lyssna på dygnet runt – och alla värmer de på något sätt själen.” Betyg: 5 nappar. (Anna Matzinger, Vi föräldrar)
Grekiska och orientaliska ornament, karibisk puls, nordiskt gung, kurbits och färgkaskader smyckar denna skatt av vaggvisor.

Att trösta och vyssa våra barn med sång är något vi människor har gjort i alla tider, på alla platser, i alla kulturer. Det är något vi delar. Sången är en källa till tröst och glädje både för den som sjunger och den som lyssnar. Den bygger gemenskap och skapar liv och glädje, goda minnen och ett språk. Det spelar inte någon roll vilka sånger du sjunger, eller hur du låter. Det är intentionen som spelar roll.
Att vaggas, gungas, sjungas
Att lyssna, nynna, dansa
Att nå in i oss själva och att nå fram till varandra.


Tetra: Ingrid Brännström, Sanna Källman, Anna Ottertun, Maria Stellas.

  • Fri entré
  • Start kl. 20.00
  • På Café Hängmattan
  • Ingång Karljohansgatan 16
  • Restaurang öppen med a la carte från kl 1700 – Meny & Bar.
  • Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg