The Hanged Man + Givana

THE HANGED MAN & GIVANA


THE HANGED MAN
Den Stockholmsbaserade kvartetten The Hanged Man bildades redan 2013 och firar 10 år nästa år. Men redan i höst är det dags för ny musik i form av bandets tredje fullängdsalbum tillika deras första tillsammans med indiebolaget PNKSLM Recordings, efter två album med Dubious Records.
The Hanged Man startades ursprungligen av Rebecka Rolfart (Those Dancing Days, Vulkano, Second Oracle etc) och har utkristalliserats till den kvartett vi ser och hör idag, där hon fått sällskap av Dennis Egberth (Saigon etc) på trummor och percussion, Elias Jungqvist (side effects, Viagra Boys etc) på synth och Mattias Gustavsson (Dungen, AOP) på bas, med Rebecka Rolfart på sång och gitarr.
The Hanged Mans nya album Tear It All spelades in i Studio Rymden under tre dagar i januari i år och samproducerades tillsammans med Daniel Bengtsson, med pålägg i Mattias Gustavssons studio. Bandet själva beskriver albumet som att handla om “transformation, om att riva allt från grunden för att kunna återuppstå. Det genomsyras av ett hopp om att få frigöras, förändras. Samtidigt är det en bearbetning av sorgen efter en älskad hunds hastiga bortgång”.


GIVANA
En regnig sommarkväll då åskan låg och mullrade avlägset satt 3 vilsna tjommar på Göteborgs törstiga kvarterskrog. Pablo Copa, Vendela Neij och Anastasia Grivogiannis hade precis kommit på det ultimata bandnamnet – Givana. Himlens portar öppnades och låtidéerna forsade ner som göteborgsregn.
Med tiden anslöt sig även basmästaren Tobias Bryngel och bossakungen Jon-Erik Jonasson på trummor. Tillsammans skapar de ett sound av dynamisk 60-tals pop blandat med psykadelisk rock. Texterna handlar om en strävan att kunna hantera vardagens utmaningar och att man inte är ensam i grottekvarnen.

Lördag 20 Maj
Hängmattan

  • Vi tar entré från kl. 20.00
  • På Scen kl. 21.00
  • Entré: 185 kr (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • Hängmattan
  • Ingång Karljohansgatan 16
  • Meny & bar.
  • Restaurang öppen tidigare >>>