Trettonhelgsblues

Lördag 4 Januari

Som traditionen bjuder så ställer här Göteborgs Bluesförening upp massor av svängiga band till en riktig blueshappening.
Patricia Page & The prophets, Swing Tarturo och Kokomo Kings.


Swing Tarturo
Den Göteborgsbaserade kvartetten har etablerat sig med sin unika stil av nutidsswing och energifyllda liveframträdanden. Gammal som ung får svårt att hålla koll på både fötter och smilband när Swing Tarturo släpper fram sin impulsivitet och lekfullhet. Aktuella texter influerade av vår omvärld blandas med gamla heta tongångar och tillsammans med sin publik skapar de en tidlös atmosfär där vi och dem inte längre existerar och gränser suddas ut. I musik som klingar 1920-tal, rytande blues och rebellisk swing valsar de med samtiden in i en ljusare framtid.

Julia Stokes – Sång, kazoo, slagverk
Kristoffer Alehed – Trombon, sång, steppdans
Anton Stokes – Gitarr, sång
Johan Bengtsson – Kontrabas, sång


The Kokomo Kings
Vinnare av Blues Lounge-radioprogrammet ”Årets band 2018”! Ta en stor hink med opolerad Mississippi boogie och blanda den med en annan hink med avslappnad hemma musik. Lägg till en tekopp av träskpop, en matsked Hill Billy och ett pund profan, extatisk evangelium så har du Kokomo Kings. Det här är inget annat än primitiv, groovig lördagskvällsmusik som skapats för dans.


Patricia Page & The Prophets
Patricia Page & The Prophets är ett av Sveriges mesta soulband. De spelar soul med rötter från ”Aretha Franklin”, och fortsätter genom ”The Meters” för att slutligen landa i ”The Neville Brothers”. Bandet består av åtta fantastiska musiker. Alla med olika musikalisk bakgrund. Det leder till ett unikt sound som svänger och skapar dynamiska effekter på scenen. Soul med själ, hjärta och värme.