Wilma Nea och Coral

Wilma Nea och Coral

Wilma Nea och Coral möttes först när de båda var listade hos den malmöbaserade indie-etiketten och skivbolaget Feverish.
Numera är de båda Göteborgare och har slått sig samman för en kväll på Café Hängmattan där indierock och retropop får mötas och frodas.


Wilma Nea

Värmländska singer-songwritern och producenten Wilma Nea skickar ut retropop med influenser från jazz- och musikalvärlden. Hon sätter starka sångmelodier och lekfullt piano i framkanten, vilket bidrar till ett sound som är lika naturligt som originellt.
2020 kom EP:n Issues, lagom skruvad indiepop enligt magasinet GAFFA, som samma år följdes upp av låten Stalemate där hon visade upp “en talang för underdrivet men meningsfullt låtskriveri” som The Line of Best Fit formulerade det.  I mars 2022 kommer debutalbumet This too shall pass, ett väldigt ärligt och rått porträtt av förhållanden, att växa som människa, att jogga och om den oerhört viktiga självrespekten.


Coral

2019 debuterade Coral med dubbelsingeln ’find me wrong’ som såg enorm framgång på Spotify. Hon följde snabbt upp med singeln ’better’, ett spår som hon spelat in på sin telefon. Den explosionsartade framgången peppade Coral till att fortsätta skriva och i början av 2020 gick hon för första gången in i en studio tillsammans med producenten Joakim Lindberg (Hater, Arre! Arre !, This Is Head, FEWS) där hon spelade in sitt debutalbum ”Spoon”. Det nya materialet är ambitiöst, både i låtskrivning och produktion, men lyckas fortfarande hålla fast vid den intimitet som lyssnarna fastnat för i hennes tidiga låtar.

”Spoon” blandar gammalt med nytt och kombinerar egna telefoninspelningar med Joakims finjusterade men samtidigt råa produktion. Ett nära samarbete med regissören Ebba G. Ågren har satt den visuella tonen för både singlarna och albumet, där Engholm själv stått för huvudregin.

Fredag 18 Mars
Hängmattan

  • Vi tar entré från kl. 20.00
  • På Scen kl. 21.00
  • Entré: 150 kr (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • Hängmattan
  • Ingång Karljohansgatan 16
  • Meny & bar.
  • Starta kvällen tidigare med en god middag eller en öl. ”Hängmattan” är öppen med a la carte onsd-sönd från kl 17.00
  • Boka bord här: (OBS vi tar bara bordsbokningar för matgäster och bara fram till konsertstart) : BOKA BORD

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget
Arrangemanget i samarbete med ABF Göteborg