Dan Viktor

Dan Viktor

Det är en ära att få presentera Dan Viktor till Hängmattans scen!
Dan Viktor, f. 1977, är en mångfaldigt prisbelönad liveartist och låtskrivare; har innan Ferlin-albumet släppt 9 album i eget namn sedan 1999. Han har Tilldelats Dan Andersson-priset, Fred Åkerström-priset, Ted Gärdestad-stipendiet, Manifest-priset för bästa Album i kategorin Visa, Skap-stipendiet, Stim-stipendiet, ABF´s stora litteraturpris och varit Grammisnominerad, m.m…
I motiveringen för Dan Andersson-priset står följande: ”DV får priset för sina rika musikaliska tolkningar av DA’s diktning och för sin stora betydelse för utvecklingen av den svenska nutida vistraditionen och dess ständigt nya utövare. Han har kallats den perfekte musikerskalden, en rabulistisk motkraft i Idol-Sverige och ett musikaliskt expresståg med en oemotståndlig livskraft. Dan Viktors egen diktning försvarar tron på poesin som något fritt och lever i Dan Anderssons anda och fotspår.”
Han debuterade som skivartist 1999 och har gett ut nio album, däribland ”Jesus För En Dag” och ”Det Meningsfulla Våldet”. 2007 kom plattan ”Dan Andersson sjunger Dan Andersson”. Här bjöd Dan Viktor på nya tolkningar av diktaren Dan Andersson. Det fanns en punk- och rockådra som satte nytt liv till de redan så välkända sångerna.
I femton år var Dan Viktor en av landets flitigaste liveartister med ett snitt på över 200 konserter per år. Senaste åren har han inte varit lika synlig i offentligheten. Han flyttade till Hälsingland och slutade turnéra med undantag för få enstaka spelningar. Senaste plattan kom 2013 ”Dan Viktor & Vägen Hem” och var en ny början i hans konstnärskap; en allvarligare stil. Där visades upp sidor som tidigare fått stå tillbaka för den lättsamme scenartisten och underhållaren.

Lördag 16 Oktober
Hängmattan

  • Vi tar entré från kl. 21.00
  • På Scen kl. 22.00
  • Kom in tidigare och värm upp med god mat eller en öl: Hängmattan öppen med a la carte sönd-onsd kl. 16.00- sent samt fred-lörd kl. 1700-0100
  • Entré: 150 kr (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • Hängmattan
  • Ingång Karljohansgatan 16
  • Meny & bar.

Biljett kan även köpas på Pusterviksbiljetter / Järntorget
Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg